Ediz Hun... "BÜ'YÜLÜ GÜN" DE DOĞA VE İNSAN İLİŞKİLERİ!..

Ediz Hun... "BÜ'YÜLÜ GÜN" DE DOĞA VE İNSAN İLİŞKİLERİ!..

Boğaziçi Üniversitesi ‘’Daha iyi bir gelecek için, yarından sonrasını şekillendiren üniversite’’ mottosuyla mezunlarını ve Boğaziçi dostlarını BÜ ‘yülü Bir Gün’de bir araya getirdi

’BÜ ‘yülü Bir Gün’’, beşinci yılında yine dopdolu bir içerikle konuklarını ağırladı.Kuruluşundan bu yana, eğitim, araştırma ve toplumsal katkıda öncü konumuyla geleceği şekillendiren bir eğitim kurumu olan Boğaziçi Üniversitesi ‘’BÜ ‘yülü Bir Gün’’de yarından sonrasını düşünen, tartışan, irdeleyen konu ve konuklarıyla, mezunlarını ve Boğaziçi dostlarını buluşturdu.

 Efsane rektörden geleceğe bakış

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi ve Rektör Danışmanı Prof. Dr. Zafer Yenal’ın hoş geldiniz konuşmasıyla başlayan açılış programında, ana konuşmacı olarak Boğaziçi Üniversitesi eski rektörlerinden

Prof. Dr. Üstün Ergüder ’2030’lu Yıllara Doğru Yükseköğretim ve Boğaziçi Üniversitesi’’ başlıklı konuşması ile yer aldı.

 Konuşmasında Boğaziçi Üniversitesi’nin geçmişten günümüze kültür ve geleneğini korumak için azami çaba sarf ettiğini belirten Prof. Dr. Üstün Ergüder;

“Türkiye’nin Boğaziçi üniversitesi gibi bir üniversiteye ihtiyacı var. Türkiye’nin Boğaziçi’nden beklentisi lider bir üniversite olması.

Korunması gereken bir kurum. Türkiye’nin katma değer ve inovasyon üreterek hedeflendiği üzere orta gelir tuzağından çıkabilmesi için Boğaziçi gibi kurumlara ihtiyacı var.

Boğaziçi bu anlamda lokomotif olmaya aday bir üniversitedir” dedi.

 BÜ’yülü Bir Gün’de, açılış programının ardından, “Geleceğe Bırakacak Emanetlerimiz Var Bizim” başlığında Mardinli şef ve sosyal girişimci Ebru Baybara Demir, neyi nasıl hatırladığımızı ve hatırladıklarımızın bizi ve geleceğimizi nasıl şekillendireceğini irdelediği '’Hatırladıklarımızla Geçmişimiz, Bugünümüz, Yarınımız’’ başlıklı konuşması ile Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Tekcan ve ardından ‘’Sosyoekonomik Kalkınmada Doğa-İnsan İlişkileri’’ başlığında sinema oyuncusu ve çevrebilimci Ediz Hun katılımcılarla buluştu. 

Harun Tekin, Armağan Portakal ve Birhan Keskin

“Müziğin Değişen Dünyası’’ başlığında Mor ve Ötesi grubundan müzisyen Harun Tekin, Çiftçi ve yazar Armağan Portakal ise ‘’Toprağın Ritmi’’ başlığıyla BÜ'yülü Bir Gün'de mezunlarla ve Boğaziçi dostlarıyla bir araya geldi.

‘’Endüstri 4.0 ile Dijitalleşen İş Hayatı’’ panelinde ise Ali Kerem Bilge, Prof. Dr. Lale Akarun, Ömer Burhanoğlu ve Sertaç Yerlikaya yarından sonrasının iş dünyasını üzerine bir projeksiyon ele aldılar.  

‘’BÜ’yülü Bir Gün” ün konukları arasında şair Birhan Keskin de yer aldı. Keskin ve Doç. Dr. Zeynep Uysal, ‘’Şiir, Hayat ve Ötesi’’ başlığında bir 21.yüzyıl şairinin gözünden dünyaya ve hayata bakış açılarını mezunlarla ele aldılar.

‘’Dizilerle Türkiye Sosyolojisi: Kahramanlar, Kötüler, Kurbanlar’’ başlıklı oturumda ise Prof. Dr. Nükhet Sirman ve araştırmacı Dr. Feyza Akınerdem dizilerle Türkiye'nin bugününü ve yarınını değerlendirdi. 

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Kültür ve Sanat Komisyonu bünyesindeki BUKAL’ın (Boğaziçili Kal) BÜ’yülü Bir Gün çatısı altındaki etkinlikleri arasında ise “Yarından Sonrası İçin Geçmişe Bakmak” paneli yer aldı. Prof. Dr. Asım Karaömerlioğlu, Prof. Dr. Çiğdem Kafescioğlu, Prof. Dr. Ekrem Ekinci, Prof. Dr. Güven Alpay, Prof. Dr. Mustafa Dilber, Prof. Dr. Oya Başak, Prof. Dr. Özer Ertuna ve Bülent Becan’ın katıldıkları panelde ‘’Prof.Dr. Aptullah Kuran ile Boğaziçi Üniversitesi’nin Kuruluş Öyküsü ve Geleceğine Yönelik Çalışmalar’’ ele alındı.  

Bir Gün’de ayrıca BUKAL katkılarıyla ‘’Tünellerde Aptullah Kuran Eserleri Sergisi’’, BÜ Filarmoni Orkestrası ile Güney Meydan Açık Hava Konseri, Geçmişten Günümüze Tarihi Binalarıyla Kampüs Turu gerçekleştirildi.

BÜ’yülü Bir Gün, Aşiyan Müzesi’nde Boğaziçi Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu konseriyle sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.