Ege... YUNANLI BESTECİDEN AHLAKSIZ TEKLİF!

Ege... YUNANLI BESTECİDEN AHLAKSIZ TEKLİF!

Yeni albümü "Suya Düşen Sesler" ile müzik yolculuğuna devam eden Ege , albümünü ve projelerini Radyo Klas'ta Michael Kuyucu 'ya anlattı.

Ege , onu şöhret yapan bestesi "Yaz Aşkım" ın Yunanlı besteci Theofanos tarafından izinsiz kullanılması ile ilgili mahkeme sürecine de devam ettiğini söyledi.

Yunanlı Bestecinin İiginç Teklifi !

Ege , Yunanistan'da bestesinin çalınması ve ondan izinsiz yorumlanması ile ilgili hem sinirli hem de çok kırgın olduğunu belirtti, EGE , Michael Kuyucu 'ya Yunanlı bestecinin kendisine ahlaksız bir teklifte bulunduğunu açıkladı: "Yaz Aşkım adlı bestemin Yunancası 2004'te Yunanistan'da yayınlandıktan sonra , olayı uzlaşma yoluyla çözelim istedim mahkemede falan filan değil... Madem ki bir hat kuruldu olumsuz başlamış olabilir ama bunu olumluya çevirebilir miyiz diye düşündüm... Fakat onlar inat ettiler , Yunanlı bestecinin en son teklifi şöyleydi "O beste Yunanistan'da benim görünsün , ben sana iki tane şarkı vereyim, Türkiye'de sen bestelerimi söyle" dedi. Bu teklifte "Yaz Aşkım"ın Yunanistan'da onun bestesi olmasını istedi, yani orada hala besteci olarak onun adı yer alacaktı."Olmaz" dedim "benim derdim para değil" dedim. Bende ona bir benim besteye ihtiyacım yok , ikincisi benim paraya da ihtiyacım yok ben kendi paramı kazanıyorum " dedim .

Ortada bir gerçek varsa "Yaz Aşkım" adlı şarkının bana ait olduğudur , böyle çözelim bunu dedim. Sürekli uzlaşmaya çalıştım , Bu arada ben bir albüm yapmışım dünya turnesindeyiz dolaşıyoruz buralarda konserlerimiz var , bir yandan yeni bir albüme daha hazırlanıyorum bu sırada gazeteler Türkiye'de hakkımda yazı yazıyorlar, "Ege Yunanistan'dan şarkı çaldı" diye. "Ege bu şarkıyı Yunanlılar'dan çalmış orijinalini dinleyin" diye çıkan haberleri görünce delirdim. Yunanistan'ın mezhep birliklerini aradım bana bestecinin şarkıyı kendi üzerine kaydettiğini ve ancak onun bunu açıklaması durumunda şarkını benim üstüme geçirebileceklerini söylediler.

Ege , Michael Kuyucu'nun kendisine Türkiye'de ki mezhep birliklerinin Yurt dışında bestecilerin haklarının korunmasına yönelik yeterli bulup bulmadığı sorusuna ise şöyle yanıt verdi : "Türkiye'deki mezhep birlikleri maalesef bu konularda zayıf kaldılar, onlar daha aktif olmalılar,sonuçta bir beste var, beste benim ve Yunanistan'da başkasının gözüküyor ama mezhep birlikleri bu konuda uluslar arası bir yaptırım uygulayamıyor.Şu an mahkememiz devam ediyor, en yakın zamanda "Yaz Aşkım"ın Yunancası'nın altında yazan George Theofanos ismi yerine EGE ismi yazılacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.