Emel Sayın... CRR'DE SEZONU KAPATTI!

Emel Sayın... CRR'DE SEZONU KAPATTI!

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nun 2017-2018 konser sezonu Emel Sayın’ın verdiği muhteşem bir konserle kapandı.

Emel Sayın, İBB Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği “Bestekârlarımız” başlıklı konser dizisi kapsamında her ay CRR Konser Salonu’nda sahne aldı.

Tüm konser biletleri haftalar öncesinden tükenen Sayın, sezonun son konserinde Selçuk Tekay’ın eserlerini seslendirirken, Tekay orkestrayı yönetti.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen “Bestekârlarımız” konser dizisi kapsamında bu sezon Zeki Müren, Münir Nurettin Selçuk, Sadettin Kaynak, Şekip Ayhan Özışık ve Teoman Alpay’ın eserleri Emel Sayın’ın sesinden seyirciyle buluştu.

“Sizler oldukça, benim daha gitmeye niyetim yok”

Emel Sayın 10 Mayıs akşamı CRR’de verdiği konserde Selçuk Tekay’la tanışma hikâyesini dinleyenlerle paylaştı.

Sayın, yıllar önce Selçuk Tekay’ın orkestra da kendisine eşlik ettiğini, kendisinin Tekay’ın nikâh şahitliğini yaptığını, bu konserde ise Tekay’ın oğlu Mert Tekay’ın orkestrada eşlikçi olarak bulunmasından duyduğu memnuniyeti  dile getirdi.

Selçuk Tekay’ın “Mert’in çocuğu da size eşlik eder” cümlesi üzerine Emel Sayın cevaben; “Bilmiyorum ama gitmeye niyetim yok. Sizler böyle alkışladıkça nasıl gideyim ben” dedi.

“Tekay’a yeni eser sipariş etti”

Emel Sayın Selçuk Tekay’la olan beste anılarını da konserde paylaştı. Sayın, Tekay’dan “Bana göre olsun, beni anlatsın, yazarken beni düşün” diyerek beste istediğini;

Tekay’ın ise ilk olarak “Er ya da geç başın dara düşecek” parçasıyla, ikincisindeyse “El bebek gül bebek seni şımartmışlar”la çıkageldiğini anlattı.

Sayın, dinleyicilerin huzurunda Tekay’dan kendisi için yeni bir beste istedi.

Minik hayranlarını kırmadı

Konserde "Beraber yürüdük biz bu yollarda", "Vurgun", "Unuturum diye yorma kendini", "Yorgunum", “El bebek gül bebek”, “Er ya da geç” ve “Baharı beklerken ömrüm kış oldu”nun da aralarında bulunduğu Tekay’a ait besteler seslendirildi.

Konserde en çok alkışı sözleri Ahmet Selçuk İlkan’a ait “Ben aşkı ölümsüz bilenlerdenim” adlı şarkı aldı. Sayın, seyircinin alkışları üzerine eserin nakarat bölümünü üç kez tekrar etti.

Konser Emel Sayın’ın minik hayranlarının ısrarı üzerine “Mavi Boncuk” şarkısıyla sona erdi.

Emel Sayın, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yeni sezonda da İstanbullularla buluşmaya devam edecek.

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, mayıs ve haziran aylarında “Ramazan İstanbul” özel konserleriyle müzikseverleri ağırlamaya devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.