`Emitt Turizm Fuarı 2015`... BASTONUN BAŞKENTİ DEVREK, BEYAZ BAKLAVASI, KÖMECİ, DOĞASI VE  RUHUYLA FUARDA BOY GÖSTERECEK !..

`Emitt Turizm Fuarı 2015`... BASTONUN BAŞKENTİ DEVREK, BEYAZ BAKLAVASI, KÖMECİ, DOĞASI VE RUHUYLA FUARDA BOY GÖSTERECEK !..

TC. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteği, TUROFED-Türkiye Otelciler Federasyonu, THY- A.O. sponsorluğunda ve EKIN- ITE Group tarafından organize edilen `EMITT 2015 Fuarı`nda Devrek, gövde gösterisinde bulunacak...

Haber; Mehmet KARADEMİR

Bu yıl 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan EMITT Fuarı'nda hem dünyaca ünlü Devrek Bastonu, hem de ilçeye özgü yöresel ürünler de sergilenecek.

Gerek sosyal sorumluluk projelerinde göstermiş olduğu özverili çalışmaları gerekse kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel Devrek Kültürüne sahip çıkmak için sarf ettiği kararlı mücadelesi ve de aydın kişiliği ile Devrek halkının gönlünde taht kurmuş Devrek Kültür Derneği Başkanı Semra Taşkaya ve çalışma arkadaşları da fuarda ki Devrek standında hazır bulunarak ziyaretcileri ağırlayacak.

TC. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteği, TUROFED-Türkiye Otelciler Federasyonu, TYD- Turizm Yatırımıları Derneği ortaklığı, THY- A.O. sponsorluğunda ve EKIN- ITE Group tarafından organize edilen EMITT fuarında, 2014 yılında 70 ülkeden 4000 katılımcı yer almış ve TUYAP Fuar alanın o yıl mevcut salonlarının neredeyse tamamı kullanılarak düzenlendi.

Geçtiğimiz 73.500 tatilci olmak üzere toplam 136.000 kişinin ziyaret ettiği EMITT fuarında, Türkiye'nin belli başlı tüm Seyahat Acentaları, Tur operatörleri, otelleri, 200'ün üzerinde beldesi, 71 ülkeden yüzlerce katılımcı yer alarak 2014 sezonu için son hazırlıklarını fuar günlerinde tamamlamış durumda.

İlk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü ise halka da açık olan EMITT Fuarı, tüm dünyada devam eden ekonomik krize rağmen, 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10, 2013 yılında da bir önceki yılar yüzde 10'un üzerinde büyüyen bölgedeki tek fuar durumunda.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Devrek'in dünyaca ünlü bastonları, tereyağlı cevizli beyaz baklavası, tarihi ve doğal güzellikleri ve de cevizli kömecinin tanıtımı da yapılacak.

Devrek'in efsanevi baston ustası Münteke Çelebi, ünü dünyalara salmış atalarımızın yegane objesi baston için ne güzel bir cümle sarf etmiş.

"Devrek bastonu , bir sevgi , bir duyarlılık bir aşk mahsulüdür."...

Devrek, bastonculuğu ile ünlü yaklaşık 200 yıllık bir tarihe sahip çok şirin bir ilçe.

Sanatsal boyutu ile dikkat çeken Devrek bastonu ilki 7 TEMMUZ 1984 tarihinde düzenlenen Baston Festivali ile insanlara tanıtılmış ve bu Festival Devrek Baston Sanatını günümüze kadar gelmesin de katkıda bulunmuştur.

"Sanatı ve Kültürü içermeyen bir baston kadar, bastonsuz bir kültürde yaşatılamaz.". Gerçekten de bir Devrek Bastonunda sanat ve kültürün yoğunlaştığını görmek, bu el sanatınızın hiçte anımsanmayacak bir yer işgal etmekte olduğunu anlamamıza yardımcı olacaktır.

"Sanat nedir?" sorusuna kabaca verdiğimiz yanıt aynı zamanda Devrek Bastonunun yapımında ustanın eserine bakış açısını ve üretim anlayışını belirleyecek ve bu ürünlerin sanata neden yaklaştığını da anlamamıza yardımcı olacaktır.

Devrek'te Baston yapımına girmeden önce, Baston tarihsel gelişim içerisinde Baston ve Devrek?te Bastonculuk tarihi nedir soruları üzerinde durmakta fayda var, işte bu soruların cevabı bu yıl 19?uncusu düzenlenecek olan 2015 EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda ki DEVREK standında.

İlk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü ise halka da açık olan EMITT Fuarı, tüm dünyada devam eden ekonomik krize rağmen, 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10, 2013 yılında da bir önceki yılar yüzde 10?un üzerinde büyüyen bölgedeki tek fuar durumunda.

İşte EMITT'e katılan ülkelerden bazıları:

Abu Dhabi, Adigeya, Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bulgaristan, Brezilya, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Dubai, Dominik Cumhuriyeti, Dubrovnic, Ekvator, Endonezya, Ermenistan, Fas, Filistin, Fransa, Güney Afrika, Hindistan, İngiltere, Italya, Japonya, Kazakistan,Karaddağ, Kenya, Kırım, Kosova, Kore, Küba, Lübnan, KKTC, Kuveyt, Macaristan, Makedonya, Meksika, Moldovya, Maldivler, Mısır, Rusya Federasyonu, acentalar ve oteller, Özbekistan, Pattaya- Tayland, Peru Senegal, Seychell adaları, Singapur, Slovenya, Sudan, Tanzanya, Tataristan RF, Tanzanya, Tayland, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Vietnam, Yunanistan, vs.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.