Erdener Koyutürk... TÜRKÇE TANGOLAR ONUNLA BİRLİKTE YAŞIYOR !..

Erdener Koyutürk... TÜRKÇE TANGOLAR ONUNLA BİRLİKTE YAŞIYOR !..

Erdener Koyutürk, 1974 yılında Toplu İğne Beste Yarışması`yla başladığı müzik hayatının bu yıl 40. yılını kutluyor.

Onun adı 40 yıldır müzik dünyasında ve radyo ve de televizyonlarda,..

Bu dönemde gerek Türk Popüler Müziği gerekse Türkçe Tangolar olarak bir çok plak (45?lik ve long-play), kasetler ve CD?lere (4?ü solo olmak üzere 8 CD) imza attı.

Pop Müzik ve Tango tarzlarında bir çok eser üretti ve bu eserleri bir çok sanatçı tarafından seslendirdi. Eserleri liste başı oldu. Tango üstadı, biricik babası Necdet Koyutürk?ün vefatından sonra Türkçe Tangolar unutulmasın diye bu branşta da çalışmalar yaptı ve halen de yapıyor.

Türkçe Tangolar besteledi, seslendirdi, festivallere katıldı ve konserler verdi. Sayısız radyo ve televizyon programlarına katıldı. Türkçe Tango ile ilgili sesli kitap hazırladı. Türkçe Tangolar söylemek isteyen bir çok soliste eserler verdi onlara kaset ve CD?ler hazırladı. Çeşitli gazete ve dergilerde bu konularda makaleler yazdı, konferanslar verdi, Türk Tangosunun unutulmayan sanatçıları ile ilgili fotoğraf sergileri düzenledi.

Babasından aldığı bu Tango mirasını müzikseverlere iletmeyi en güzel görev olarak sayıyor. İşte bu büyük müzik ustası şimdi de 40 YILDIR SİZİNLEYİM 'ALTIN TANGOLAR 2? adını verdiği yeni bir albüm ile karşınızda. Onu mutlaka dinleyin, dost ve arkadaşlarınıza dinletin, Türkçe Tango?yu onunla birlikte yaşatın.. İşte albümünde yer alan eserler ve sahipleri:

Sevdim Bir Genç Kadını (Necip Celal Andel), Papatya (Necdet Koyutürk), Kıskanıyorum (Fehmi Ege), Eski Aşkım (Türkçe Sözler: Erdener Koyutürk), Gelmeyeceğim (Erdener Koyutürk), Gittin (Erdener Koyutürk), Mazi (Necip Celal Andel), Sönmeyen Alev (Necdet Koyutürk), Şüphe (Necdet Koyutürk), İnan ki Sevgilim (Necdet Koyutürk).

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.