Erkan Kolçak Köstendil... OTİZMLİ ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ!..

Erkan Kolçak Köstendil... OTİZMLİ ÇOCUKLARI ZİYARET ETTİ!..

Ay Yapım imzalı dizi ‘Çukur’da Vartolu karakteri ile fenomen olan Erkan Kolçak Köstendil Tohum Otizm Vakfı’nın Şişli’deki okulunda otizmli çocuklarla buluştu.

Tohum Otizm Vakfı ve Show TV ile “Çukur Otizmin Farkında” sloganıyla otizm konusunda farkındalığı geniş kitlelere yaymayı hedefleyen Çukur, sezon finali gecesi ile de çok konuşulacak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

11 Haziran Pazartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde Tohum Otizm Vakfı yararına gerçekleşecek büyük sezon finali gala gecesinde Çukur şarkılarını seslendiren müzisyenler ve dizinin birçok oyuncusu sahnede olacak.  

Tohum Otizm Vakfı yararına yapılacak sezon finali gala gecesi öncesinde Çukur’un oyuncuları Tohum Otizm Vakfı’nın Şişli’deki okulunu ziyaret edip otizmli çocukları ziyaret etmeye devam ediyorlar.

Daha önce Rıza Kocaoğlu, Dilan Çiçek Deniz, Kubilay Aka, Ece Yaşar ve İlayda Alişan’ın ziyaret ettiği okulun bu haftaki misafiri Vartolu karakteri ile fırtınalar estiren Erkan Kolçak Köstendil oldu.

Otizmli çocuklarla bir araya gelen ünlü oyuncu onlarla oyunlar oynayıp dans etti. Ziyaret sonunda bir araya geldiği çocuklarla beraber fotoğraf çektiren Erkan Kolçak Köstendil bu anlamlı ziyaretindeki duygularını şu sözlerle anlattı: “Otizm bir hastalık değil, otizm bir kişisel gelişim farklılığı.

Biz Çukur ekibi olarak bu konuda bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Çünkü erken teşhis otizm için çok önemli.

Bugün okullarında onlarla bir araya gelmenin benim için anlamı çok büyük.” 

Ziyaretinin sonunda tüm ‘Çukur’ izleyicilerine seslenerek onları 11 Haziran Pazartesi akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde Tohum Otizm Vakfı yararına gerçekleşecek büyük sezon finali gala gecesine davet eden Köstendil, “Çukur otizmin farkında, biz de farkındayız.” sözleriyle projenin sloganını herkesle paylaştı.  

Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!

Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen bir gelişimsel farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor.

Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor.

Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.