ERKEK ESTETİĞİNDE SON TRENDLER NELER?...

ERKEK ESTETİĞİNDE SON TRENDLER NELER?...

Sağlıklı ve bakımlı görünme arzusu artık kadınlar kadar erkekleri de spor salonlarının yanı sıra plastik cerrahlara da yönlendiriyor...

Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanları erkek vücudunun şekillendirilmesi konusunda bilgi verdi.

Aksungur "Kusursuz vücut artık kadınlar kadar erkeklerin de önem verdiği bir konu. Sağlıklı ve bakımlı görünme arzusu erkekleri spor salonlarının yanı sıra plastik cerrahlara da yönlendiriyor. Çünkü tek başına spor ve diyet çözüm sağlamayabiliyor.'' diyor. Ve ekliyor;

Vücut Şekli Nasıl Belirlenir?...

Vücut şeklinde olabilecek değişiklikler bir çok faktör tarafından belirlenir. Beslenme şekli ve yaşam biçimi bu olası değişikliklerde önemli rol oynar. Ama hormonal ve genetik etkenleri de unutmamak lazım. Yani kontrol edebildiğimiz etkenler yanında kontrol edemediklerimiz de var.

Erkeklerde vücut şekillendirme konusunda yapılacak işlemleri iki etapta değerlendirmek gerekir;

1- Odak noktasi kilo sorunları olmalıdır. Kilo fazlası olan hastalarda diyet programları ile 3-4 hafta gibi bir sürede istenilen yağ doku kaybı sağlanır.

2- Basamakta ise daha şekilli bir vücut şekillendirme çalışmaları başlar.

Erkeklerde vücut şekillendirmede doğru bilinen bir çok yanlış var. Sanılanın aksine spor yapmak ve beslenme alışkanlıklarını düzenlemek tek başına yeterli olmayabilir. Genetik yapı bu noktada büyük önem taşıyor, bunun yanı sıra olası hormonal bozukluklar da değerlendirilmeli.

Bu nedenle vücudundan şikayetçi olarak kliniğimize başvuran her hastanın öncelikle metabolizması ve hormon düzeyleri inceleniyor. Tiroid hormonları gibi metabolizma hızına direkt katkısı olan hormonlarının yanında büyüme hormonu gibi vücut kas ve yağ dengesini düzenleyen hormonların düzeyleri de araştırılıyor.

Özellikle yaşla beraber büyüme hormonu seviyelerindeki düşüş kas kitlesini azaltırken yağ miktarını arttırıyor. Yeni beslenme programı da tüm bu faktörler dikkate alınarak hazırlanıyor. Bu şekilde büyüme hormonu seviyeleri dengeleniyor, yağ doku miktarı azalırken kas kitlesi artıyor bu da daha şekilli bir vücut için gereken zemini hazırlıyor.

YAĞLARDAN KURTULURKEN AYNI ANDA KARIN KASLARINA SAHİP OLMAK- HERKESİN RÜYASI...

Tabi ki. Her gün spor yapsak da ne yazık ki vücudumuzun bazı bölgelerinde kurtulamadığımız fazlalıklarla beraber yaşıyoruz. Vücuttaki yağ dağılımı aynen göz rengimiz, boyumuz, ten rengimiz gibi genetik olarak belirleniyor. Kimi erkeklerin karın çevresinin, kiminin kalçalarının kalın olması kimininse bacaklarının ince olması genetik profillerine bağlıdır.

Bu da şu demektir; istediğiniz kadar kilo verin eğer bel bölgenizdeki yağ doku depoları genetik olarak fazla ise bu bölge vücudunuzun diğer bölgelerine oranla hep daha fazla dikkat çekecektir. Estetik cerrahi bu noktada size etkili bir çözüm sunuyor. Lokal anestezi altında bir saatten az bir sürede gerçekleştirilen uygulamalar ile bölgesel yağ dokularından kurtulmak mümkün.

KARIN KASLARINA SAHİP OLMANIN EN KISA YOLU...

Son dönemde adından sıkça bahsedilen ve yıllardır güvenle uygulanan liposhaping yöntemi yağ dokunun şekillendirilmesidir. Bu yöntemle yağı fazla olan yerden alıp eksik olan bölgelere enjekte etmek mümkün. Etkileyici bir erkek vücuduna bakarsak; akla belirgin göğüs ve kol kasları, ince bir bel ve kaslı görünümlü karın gelir.

Bu durumda şekillendirme yapmak istediğimiz bir hastada karın ve bel bölgesindeki fazla yağ dokularını alarak bu yağların göğüs, kol ve bacak gibi alanlara enjektesi sağlanır. Böylelikle kaslı görünüm efekti ile çekici bir vücut yaratılır.

3 SAATTE KAS GÖRÜNÜMÜ...

Enerji transferini mümkün kılan yeni nesil liposuction yöntemlerinin gelişimi ile inceltilen alanlarda da istediğimiz şekli elde etmek mümkün. Bugün artık cilt eski liposuction tekniklerine göre çok daha fazla inceltilebiliyor bu da özellikle karın gibi bölgelerde alttaki kas efektlerini cilde yansıtmamızı sağlıyor. Üstelik bu uygulama herhangi bir kesiye ve dolayısıyla ize gerek olmadan 2-3 saat içinde gerçekleşiyor. Hastaların normal hayatlarına dönüşleri de bir o kadar hızlı oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.