Erkin Koray / Fesuphanallah... 50 YIL SONRA PLAK OLARAK YAYINLANDI!

Erkin Koray / Fesuphanallah... 50 YIL SONRA PLAK OLARAK YAYINLANDI!

Erkin Koray / Fesuphanallah albümü 50 yıl sonra orijinal analog makaralardan remasterize edilerek yeniden plak severler ile buluştu.

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinden Rıfat Ilgaz'ın eseri ’’Hababam Sınıfı’’ile neredeyse özdeşleşmiş ’’Fesuphanallah’’ şarkısı 50 yıl aradan sonra Erkin Koray / Fesuphanallah albümü orijinal analog makaralardan remasterize edilerek yeniden plak severler ile buluştu.

Mega Plak - Ethem Zeytinkaya tarafından satışa sunulan plakta hepsi hit olmuş; Fesuphanallah, Hayat Bir Teselli, Gönül Salıncağı, Türkü, Cemalım, Korkulu Rüya, İnat, Dost Acı Söyler ve Tımbıllı adlı eserleri yer almakta.

Kurtalan Ekspres Grubunun efsane bas gitaristi Ahmet Güvenç, Ömer Faruk Tekbilek, Ayzer Danga Ahmet Tekbilek, Eyüp Duman, Sedat Avcı gibi önemli müzisyenler de ’’Fesuphanallah’’ albümünde Erkin Koray’a eşlik etmişlerdir. 

Albümün içeriği Nazım Hikmet, Ruhi Su, Refik Başaran, Sabit Gürses Rüştü Demirci, Urfalı Babi, Sadettin  Öktenay, gibi önemli isimlerin söz ve müziklerinden oluşmuştur.

Aynı zamanda Erkin Koray'ın da iki adet enstrumantal bestesi bulunmaktadır.

İlk baskısı büyük ilgi gören ve hemen tükenen, özel tasarımı ve Erkin Koray hayranlarına poster hediyeli olan plak, koleksiyonerler ve plakseverler tarafından büyük beğeni topladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.