Erkut Kerpeten... "ÇEYREK HİKAYE"SİNİ TAMAMLAMAYA GELİYOR!

Erkut Kerpeten... "ÇEYREK HİKAYE"SİNİ TAMAMLAMAYA GELİYOR!

Uzun yıllar süren sahne çalışmalarından sonra ilk solo albümünü yapan Erkut Kerpeten’in, “Çeyrek Hikaye” isimli albümü, 01 Haziran’dan itibaren Esen Müzik etiketiyle tüm müzik marketlerde ve dijital platformlarda yerini aldı.

Erkut Kerpeten albümün çıkış şarkısı "Çeyrek Hikaye"nin, hikayesini de şöyle anlatıyor;

"2014 sonbaharıydı… Kafamda sürekli aynı notalar dönüyordu. Hiç kayıt altına almasam da aynı melodi aklıma kazınmıştı adeta…

Alper Çam'la görüşecektik o akşam. Stüdyosuna gittim ve konuşurken elime gitarı aldım, çalmaya başladım. Alper ise hemen cümbüşünü aldı ve eşlik etmeye başladı.

Defalarca çaldık. Her seferinde yeni notalar geliyordu aklımıza. Hiç durmadan çalıyorduk… Hemen sözlerini yazmaya başladım.

Tolga Arslaneli'nin gelmesiyle beraber de sözleri şekillendirmeye başladık. Hiç sıkılmadan sürekli çalıyor, söylüyorduk.

En sonunda "Çeyrek Hikaye" şarkısı çıkmıştı. İlk kayıtlarını yaparken bile hadi bir kez daha söyleyelim diyorduk. O kadar kuvvetli geliyordu ki şarkı, durmak istemiyorduk…"

Kayıtları aralıklı olarak iki sene süren "Çeyrek Hikaye" albümündeki beş şarkının biri dışında hepsinin müzikleri Erkut Kerpeten imzasını taşıyor.

Sözlerde ise Erkut Kerpeten ve Tolga Arslaneli isimleri bulunmakta. Albümdeki tüm şarkıların aranjörlüğü de Cenk Eroğlu tarafından yapıldı…

ERKUT KERPETEN

1975 yılında İstanbul’da doğdu. Rock müziğe olan ilgisi üzerine lise yıllarında gitar çalmaya başladı. Uzun yıllar barlarda ve çeşitli mekanlarda gitar çalıp, şarkı söyledi.

1996 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı’na girdi. Gitar haricinde kontrabas ve piyano da çalan Erkut Kerpeten, birçok sanatçıya sahnede gitarıyla eşlik etti.

Aynı zamanda bir yandan sahne çalışmalarına devam ederken bir yandan da beste çalışmaları yaptı.

Erkut Kerpeten, halen aktif olarak müzik öğretmenliği yapmakta ve sahne çalışmalarına devam etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.