Erol Büyükburç... "DEMET AKALIN, HANDE YENER STAR DEĞİL"

Erol Büyükburç... "DEMET AKALIN, HANDE YENER STAR DEĞİL"

Alem FM'de müzikseverlerle buluşan "Tayfun Hancılar'la Hoş Sohbet" programının bu haftaki konuğu Erol Büyükburç oldu. Erol Büyükburç çarpıcı açıklamalarda bulundu.

- İçimdeki çocuğu yaşatmayı başarabiliyorum. Çok dikkatli ve dengeli besleniyorum. Gençliğimin sırrı da budur.

- Annem keman ve ud çalıyordu. Baba tarafımda herkes enstrüman çalardı. Bir kısmı da şarkı söylerdi. Klasik Türk Musikisi meşk edilirdi. Halk türkülerine çok önem verirlerdi.

- Aysel Gürel şarkı formu konusunu bilmiyordu. 6 ay kadar ben de kaldı. Her zaman onu dost olarak bildim. Aysel Hanım'a değinilmemiş konuları ele almasını önerdim ve bana "Blue Jean" diye bir şarkı yaptı. Sonra Türkiye'nin en değişik sözlerini yazan isim oldu.

- Tevazu güzel, biz de bunu bilincindeyiz ama artık her şeyi olduğu gibi anlatmak lazım.

- İlk filmim Ajda Pekkan'ladır. "Plajda Sevişelim"di ismi. Sene 1958. Ajda çok sevdiğim bir hanımefendiydi, İtalyanca şarkılar söylüyordu o sıralarda. Çok hırslı bir kızdı. Sette aynalar vardı, bakıyorum Ajda o aynalarda hep kendisini izliyor. Yanına geldim, "Ajda ne düşündüğünü görüyorum. Dudaklarını ince buluyorsun ve onları kalınlaştırmak istiyorsun değl mi? Çeneni aşağıya doğru düşünüyorsun." dedim. Çok zeki bir kızdır.

- 28 film çektim ama 13 tanesinin kaydı yok. Negatifleri yandı.

- Türk popuyla ilgili endişelerim var. Tarkan gerçekten tarihteki konumuna göre doğru yörüngede devam eden bir çocuktu. Belki çok büyük bir yaratıcılığı yok beste söz anlamında başkalarıyla besleniyor ama sahnedeki duruşuyla, dansıyla, karizmasıyla özel bir çocuk ama Tarkan'ın devrimlerden yana duruşu olması lazım. Şıkıdım boyutunda kalmaması lazım, çocuk Şıkıdım boyutunda kaldı. Çocuğu orada kilitlediler. Tarkan önemli ataklar yapabilirdi. Benim Türkümanya diye bir projem var. Türküleri 15-20 dilde söylemek. Tarkan'ın bunu yapması lazımdı. Sertab bunu uygulamak istedi, İngilizcesini yaptı ama tam istediği boyutta ortaya koyamadı.

- Demet Akalın, Hande Yener star değil. Bunlar tamamen prodüksiyon ürünü kızlar. Arkalarında destek olmasa hiçbir şey olacaklarını zannetmiyorum. Hande Yener'in yaptığı Leydi Gaga'lık değil. Leydi Gaga vari şarkılar icat etmeye çalışıyorum ben şu anda. Yörüngeyi bilmek ve birikim lazım.

- Bana kimseyi rakip olarak göremediler. Ben halkın sınıflandırmasını çok kutsal görüyorum. Bendeki en büyük cazibe çok doğal yaşamamdı.

- Benim gönül rüzgarımın durmaması lazım. Tohumlar aşkla, sevdayla beslenir. Kandilin ışığının yanması lazım. Aşk kandili daima yanmalı. Kimileri bunu söndürür ama ben tekrar yakarım. Bu sanatçı için şarttır. Bu ben de durmaksızın beste yapma gücü yarattı. Aşksız sanatçı olamaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.