Erol Büyükburç...  ŞARKILARIYLA ANILACAK!

Erol Büyükburç... ŞARKILARIYLA ANILACAK!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 2015 yılında vefat eden Türk pop müziğinin mimarlarından Erol Büyükburç’un anılacağı özel bir program düzenliyor.

İBB, vefatının ikinci yılında Erol Büyükburç’u anacak... 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 2015 yılında vefat eden Türk pop müziğinin mimarlarından Erol Büyükburç’un anılacağı özel bir program düzenliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türk kültür sanat dünyasına eserleriyle katkıda bulunmuş değerli yazar, şair ve müzisyenleri anmak amacıyla özel programlar hazırlamaya devam ediyor. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, bu kez 2015 yılında aramızdan ayrılan ülkemizin önemli ses sanatçısı ve bestecilerden Erol Büyükburç’u ölümsüzleştiren eserleriyle bu özel etkinlikte yâd edecek.

“Erol Büyükburç Anma Konseri” adlı özel etkinlik, İBB Cem Karaca Kültür Merkezi’nde 5 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek. Program, sanatçının hayatından kesitlerin yer aldığı barkovizyon gösterimiyle başlayacak. Akabinde Erol Büyükburç ve Barış Manço’nun ilk menajeri olan Hasan Uğur Epirden bir konuşma yapacak. Erol Büyükburç’un kızı Evren Büyükburç ile Yılmaz Tümözen, Chakra Orkestra eşliğinde özel bir konser verecek.

Büyükburç’un Türk pop müziğine damgasını vuran birçok eserinin yer aldığı özel bir repertuvarın yanı sıra programın sonunda “Bir Başka Sevgiliyi”  adlı unutulmaz şarkısı konuk sanatçılar tarafından hep birlikte seslendirecek. Erol Büyükburç sevenlerini bir araya getirecek olan bu anma konseri, halka açık ve ücretsiz olarak saat 20.00’de gerçekleşecek.

Türk popunun öncü isimlerinden Erol Büyükburç

Erol Büyükburç, 1936 yılında Adana’da doğdu. Eğitimine Halep’te başlayan Büyükburç, daha sonra Adana Kemal Paşa İlkokulu’na gitti. Akabinde İstanbul’da Fatih Gelenbevi Ortaokulu’nu bitiren sanatçı, Sultanahmet Ticaret Lisesi’nin yanı sıra ailesinden gizlice kazandığı İstanbul Belediyesi Konservatuvarı’na da devam etti. Bu esnada İsmet Sıral Orkestrası eşliğinde Caddebostan Gazinosu’nda sahneye çıkarak müzik çalışmalarına başladı.

Yedek subaylığını Urfa’da yaparken orduevinde müzik ve sahne çalışmalarını sürdürdü. Burada şarkı söylerken tanıştığı Leyla Sayar’ın desteğiyle İstanbul’un kulüp çevrelerinde ismini duyurmaya başladı. Kendi adına kurduğu ilk orkestrası Erol Büyükburç Vokal Grubu ile FourLads, Platters tarzı vokal müziğinin ve doo-woop’ın Türkiye’deki öncü uygulayıcısı oldu.

Büyükburç, 1962 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu Orkestrası ile birlikte lüks sahnelerde çalışmaya başladı. 1964 yılında Şerif Yüzbaşıoğlu ile yollarını ayıran Büyükburç, yeni bir müzik grubu kurdu. Aynı yıl düzenlenen 1.Balkan Festivali için ülkemizde ilk kez kurulan millî orkestranın solistleri arasında Erol Büyükburç, Tülay German ve Tanju Okan yer aldı. Bu yarışmada “en iyi şarkıcı” seçilen Büyükburç, 1965 yılında Boğaziçi Müzik Festivali’nde “en iyi şarkıcı” ve “en iyi orkestra” ödüllerinin de sahibi oldu.

Türk pop müziğine getirdiği yeniliklerle anılan ve çok yönlü bir müzisyen olan Büyükburç, toplamda 33 film, 6 taş plak, 5 longplay, 75 tane 45’lik, 9 kaset, 1800 beste yaptı. 200’e yakın ödül layık görülen sanatçı, ayrıca 33 film ve 20 fotoromanda yer aldı. Ünlü sanatçı, 12 Mart 2015 tarihinde vefat etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.