Erol Büyükburç... SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Erol Büyükburç... SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

79 Yaşında hayatını kaybeden efsane müzik adamı Erol Büyükburç son yolculuğuna uğurlandı.

Erol Büyükburç için ilk tören Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlendi. Erol Büyükburç'un Türk Bayrağına sarılı tabutunun başındaki torunu Lale Han Kaya duygusal anlara imza attı.

Erol Büyükburç'un naaşı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törenin ardından Levent Camii'nde kılınan öğle namazı ve cenaze namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

ÜNLÜLER AKIN ETTİ!..

Cenaze törenine, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, sanatçılar; Orhan Gencebay, Selçuk Ural, Hakan Peker, Erol Evgin ve Çelik?in de aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katıldı.

Namaz öncesi cami avlusunda Erol Büyükburç?un kızları Evren Erol Büyükburç ve Özlem Kaya Büyükburç taziyeleri kabul etti.

Bu arada Büyükburç'un Levent Camii'ndeki cenaze töreninde olay çıktı. İmamın helallik istediği sırada camiye sonradan gelen iki kişi "Hakkımızı helal etmiyoruz" diye bağırdı. Cemaatin tanımadığı bu kişiler, tepki üzerine camiden uzaklaştırıldı.Ancak gerginlik Levent'in ara sokaklarında tekme ve yumruklarla devam etti.

MURAT EVGİN: ÇINARLAR AYAKTA ÖLÜR

Ölmeden bir gün önce Erol Büyükburç ile bir araya gelen Murat Evgin de ustayı son yolculuğuna uğurlayanlar arasında. Üzüntüsü her halinden belli olan Evgin "Bugün bu kalitede bir müzik yapabiliyorsak bunun sebebi Erol Büyükburç'tur.

O sanatı ve sözleriyle sivrilen bir insandı. Yol açan bir insandı. Sadece bir şarkıcı değil, besteci, söz yazarı, kukla oynatıcısı, kostüm tasarımcısı...Son akşam 'Uzun İnce bir Yoldayım' türküsünü söyledik. Şarkının bir yerinde dilimi sürçtü yoksa bilerek mi söyledi, Allah mı söyletti bilmiyorum 'Erişmek istiyorum menzile' dedi.

Mutlu bir akşam geçirdik ve sabah ölüm haberini aldık. Çınarlar ayakta ölür. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. O bir efsaneydi..." dedi.

ERCAN TURGUT: Ülkemin başı sağolsun. Erol abi bizim önderimiz, duayenimiz... Onu uğurlamaya gelmek çok üzücü olsa da bir bakıma da beni inanılmaz gururlandırıyor.Onunla aynı ortamda bulunup, onunla aynı havayı teneffüs ettiğimiçin çok mutluyum. Onu orada Ferdi Özbeğen, Adnan Şenses, Berkant abilerim karşılayacak. Hepimizin başı sağolsun, Allah herkese sabır versin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.