
EŞCİNSELLERİN LİSTESİNDE KİMLER VAR?..
Eşcinseller derneği Kaos GL, kimleri eşcinseller listesine alıp kimleri yerden yere vurdu?
Kaos GL Dergisi Koordinatör Yardımcısı Barış Sulu imzalı yazıda, Bülent Ersoy, Tarkan ve Fatih Ürek gibi ünlüler adeta yerden yere vuruldu, Cemil İpekçi ise göklere çıkarıldı.
Sulu, Kaos GL'nin internet sitesinde de yayınlanan yazısında, Tarkan'ı da eşcinsel ünlüler listesine dahil etti. İşte şok etkisi yaratan o yazı;
"Tarkan, son albümünün adı olan 'Metamorfoz'u yıllar önce açıklamıştı zaten: "Ben gençliğimde böyle şeyler (erkeklerle birliktelik demek istiyor) yaptım ama psikologa gittim. Zorlu bir süreçten sonra 'düzelttim' bu durumu" dedi.
Kadın sevgilileriyle boy boy fotoğrafları yayınlandı. Artık düzelmişti ne de olsa. Heteroseksüellik nasıl düzeltilecek bir cinsel kimlik değilse, eşcinselliğin de düzelemeyeceğini Türkiye'de öğrenemedi diyelim hadi. Ama eşcinsel mücadelesinin filizlendiği ABD'de de mi öğrenemedi
Cemil İpekçi, gayet de güzel yaptı bu cümleleri kurarken (İpekçi'nin, 'Muhafazakâr eşcinselim, kadın olsaydım türban takardım' sözlerini kastediyor). Eşcinselliğin medya tarafından tartışılmasına ve böylece eşcinselleri yıllarca görmezden gelen 'Türk halkı' tarafından konuşulmasına da neden oldu. Ne acı ki, desteklenmesi gerekirken sadece ve sadece cinsel kimliği nedeniyle yalnız bırakıldı ama bırakılmamalı.
Ünlülerimizin 15 yıldır varolan eşcinsel örgütlenmesine katkıları olmadı, olamadı. Örneğin Bülent Ersoy 'transeksüel' değildi, doğuştan biyolojik kadındı, 'Allah-u Tealâ' onu kadın olarak yaratmıştı!
Transseksüeller neler yaşıyor farkında bile değildi. Patlatılan şampanyalar, parmağında taşıdığı yüzükler, kocaları onu daha çok ilgilendiriyordu. Transseksüeller hakkında kaç röportajı var, sorarım size.
Fatih Ürek'e ne demeli: "Yakında evleneceğim, annem bana kız bakıyor" açıklaması ne kadar gerekliydi? Fazla isim verip de arı kovanına çomak sokmak istemem. Lafın özü, homofobik olduğunuzu açıklamak yerine homofobinizi yenmek için bir psikoloğa gidin diyebilirim sadece."
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.