Esra Erol'da... ADANA MEYDAN HASTANESİ MAĞDURLARI İSYAN ETTİ!

Esra Erol'da... ADANA MEYDAN HASTANESİ MAĞDURLARI İSYAN ETTİ!

Esra Erol’un programında ortaya çıkan Adana Meydan Hastanesi olayında binlerce kayıp çocuktan bahsediliyor.

Gün geçtikçe ortaya atılan iddialar, programa katılan konukların anlattıkları, çocuğunuz öldü denilerek cenazeyi dahi teslim etmeden evlerine yollanan aileler ve büyük bir çocuk ticaretinin yaşandığı Adana Meydan Hastanesi olayı tüm Türkiye tarafından konuşulmaya devam ediyor.

Adana tabip odası başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in bugün Adana Meydan Hastanesiyle ilgili yaptığı basın toplantısında, yüreği yanmış ailelerin sorularını cevaplandıracağı düşünülüyordu.

Adana tabip odası başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten” Bu konuyla alakalı herhangi bir soru kabul etmeyeceğiz!”

Muhabir Halil İbrahim Uğur’un “Esra Erol’da programına bağlanan kişiler, eli kanlı bıçaklı doktorlarla bizi uğraştırmayın, muhatap etmeyin diyorlar rahatsız olmuyor musunuz” sorusunun karşısında şoka giren Ökten gelen soruları cevapsız bırakarak  “ bu konuyla ilgili herhangi bir soru kabul etmeyeceğiz” diyerek Türkiye’de skandal yaratacak büyük bir olayın üstünü kapatmayı tercih etti.

Esra Erol’da programına telefonla bağlanan A haber muhabiri Halil İbrahim Uğur “Adana’da şuan büyük bir kaos yaşanıyor.

Evlatları öldü denilen aileler perişan durumda. Medya sayesinde milyonlara insana ulaşmak mümkün, gazeteciler olarak önemli bilgiler edinmek için basın toplantısına katıldık.

Önemli bilgiler edinmek için oradaydık, ancak bilgiler öğrenmek yerine gazetecilik dersi aldık. Gazetecilik etik kurallarından bahsedildi.

Eleştiriler duyduk. Yayınlar durdurulsun, konu kapansın diye açıklama yapıldı.”

aliihsanokten_adanatabib.jpg

Esra Erol, Adana tabip odası başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in cevap hakkı vardır. Yayına bağlanmasını rica ederim diyerek bir açıklamada bulundu.

YAPTIĞIM YAYINDA İLK GÜNDEN İTİBAREN MAĞDURLARIN ANLATTIKLARINI KENDİ İDDİALARI OLDUĞUNU, ADI GEÇEN KİŞİLERİN CEVAP HAKKININ BULUNDUĞUNU BELİRTEREK, CEVAP HAKKINI KULLANAN KİŞİLERİN GEREK BEYANLARINI GEREKSE YAZILI AÇIKLAMALARINI AYNEN HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YAPMADAN DÜN OLDUĞU GİBİ – ZUHAL TOPAL’A YAZILAN CEVABI BİLE AYNEN YAYINLADIM.

MASUMİYET KARİNESİNE ZARAR VERMEDEN, HİÇBİR KURUMU TÖHMET ALTINDA BIRAKMADAN GEREKLİ YASAL MERCİLERİN HAREKETE GEÇMESİ NOKTASINDA TALEPLERDE BULUNDUM.

AMACIM ASLA SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ KÖTÜLEMEK DEĞİLDİR. HİPOKRAT YEMİNİ ETMİŞ DOKTORLARIN İÇ DİSİPLİN MEKANİZMASINI ÇALIŞTIRMALARI NOKTASINDA RİCALARIM/TEMENNİLERİM ZAMAN ZAMAN DİLE GETİRİLMİŞTİR.

BAZI MÜNFERİT OLAYLARIN DA SÜMEN ALTI EDİLMEMESİ İSTENMİŞTİR.

BAZEN ELBETTE TELEVİZYONDA KİŞİ HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ İLE BASININ HABER BİLGİ VERME ÖZGÜRLÜĞÜ ÇATIŞABİLİR, BU DURUMLARDA BASININ /TVNİN ÖNEMİ VE İŞLEVİ UNUTULMAMALIDIR. HABER VE BİLGİ PROGRAMI YAPTIĞIM BU SEZONDA İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN DAHA GENİŞ YORUMLANMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM. ÇÜNKÜ BU ALANDA KAMUNUN ORTAK MENFAATİ SÖZ KONUSUDUR.

Ardından Adana Meydan Hastanesi mağdurları gözyaşları içinde isyan etti.

“Çocuğumun mezarını görmek isterdim, bunu bile bana çok gördüler”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.