Eşref Kolçak... YENİ NESİL SİNEMACI VE OYUNCULARDAN DERT YANDI!..

Eşref Kolçak... YENİ NESİL SİNEMACI VE OYUNCULARDAN DERT YANDI!..

Cüneyt Faruk Arkın’ın yazıp yöneteceği ve çekimleri önümüzdeki günlerde Giresun’da yapılacak olan ‘Hayalimdeki Köy’ isimli sinema filminin tanıtımı Bayrampaşa'da bulunan bir otelde yapıldı.

Film ekibi hep beraber pasta kesip yeni projeyi kutladı. Köy hayatının eğlenceli bir dille beyaz perdeye aktarılacağı filmde Levent Taşçı, Burçak Karadayı, Eşref Kolçak, Nuri Alço, İzzet Çivril, Selahattin Taşdöğen gibi tanınmış oyuncuların yanısıra Haluk Levent’te konuk oyuncu olarak yer alacak.

“Yeniler selam bile vermiyor”

Film setinde çalışırken ölmek istediğinin altını çizen Eşref Kolçak, yeni nesil oyuncuları eleştirerek “Kusura bakmasınlar ama oyunculuklarını beğenmiyorum.

Yenilerde öncelikle iş terbiyesi yok.
Selam sabah vermeden işe geliyorlar ve ‘Benim işim ne zaman biter?’ diye soruyorlar. Biz işe beş dakika bile geç kalmayı saygısızlık olarak görüyoruz. Yenilerin birkaçıyla çalışma gafletinde bulundum. Adamlar bana selam bile vermiyorlar. Bun bu yaşta bile ustamın elini öperim ama yenilerde o terbiye yok. İsterse kusuruma baksınlar. Umurumda değiller” dedi

“Korkuluk gibi bizden korkuyor”

Yeni oyuncuların öncelikle seyirciye saygı duymaları gerektiğini dile getiren usta oyuncu “Yeni dizilerde ve filmlerde bize iş vermemelerineçok üzülüyorum. Fikret Hakan çalıştırılmayarak öldürüldüğünü söyledikten 15 gün sonra öldü. Benim neden oynatılmadığımız sorduğum yeni yönetmenler bizden korktuklarını söylediler. Biz korkuluk muyuz?
Lütfen biz ölmeden bizden istifade etsinler. Bizden çok şey öğrenirler kaybetmezler. Bugün sinema varsa sinemayı seyirciye Ekrem Bora, Ayhan Işık, Fikret Hakan, ben, Neriman Köksal, Belgin Doruk ve Fatma Girik gibi isimler figüranlıktan starlığa geçerek sevdirdik” diye konuştu.


 

 

“Gazoz Karadeniz’de işe yaramaz”

Filmde ‘Karakuş Emmi’ isimli bir karakteri canlandıracağını ifade eden Nuri Alço “İyi bir kadroyla güzel bir film çekeceğimize inanıyorum.

Eşref Abi ve gençlerle beraber oynayacağız. Gazoz esprisini kapattık. Başka türkü uyutma yöntemlerine geçtik. Herkes gazoza uyandı. Karadeniz insanı uyanıktır” şeklinde konuştu.

“Her içici satıcıdır”

Yeni nesil oyuncuların alkol ve uyuşturucuya fazlasıyla düşkün olduğunu savunan Nuri Alço ise “Aktör yüzüyle oynar.

Yeni nesil parayı birden bulunca şımardı. Gazetelerde haberlerini okuyorum ve onlara hiç yakıştıramıyorum. Uyuşturucuya para bulmak kolay değil.

Her içici bir satıcıdır. Kendisini bedavaya getirmek için satıcılık yapacak. Sanatçılar giyimiyle kuşamıyla ve yaşamıyla örnek olmalıdır.

Sabahlara kadar otel odalarında buluşup alem yapıyorlar” açıklamasını yaptı.

 

“Tinerciyi kurtarıp nikah şahidi oldum”

Uyuşturucu ve alkolle mücadelede sembol isim olmaktan guru duyduğunu belirten Nuri Alço sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben genelde uyuşturucu ve mafya üzerine çekilen filmlerde oynadığım için misyon edindim. uyuşturucu ve alkolle mücadele için sempozyumlara katılıyorum.

Oynadığım rollerle destekli bir şeyler söylediğim zaman gençler bana inanıyor. Çok kişiyi uyuşturucudan kurtardım.

Ne mutlu ki Beyoğlu’ndaki bir tinerciyi uyuşturucudan kurtarıp nikah şahidi olmuşluğum bile var”.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.