Estetiysen Burçin Deniz Özkan… YAZ AYLARINDA CİLDİMİZE NASIL BAKMALIYIZ!

Estetiysen Burçin Deniz Özkan… YAZ AYLARINDA CİLDİMİZE NASIL BAKMALIYIZ!

Uzman estetiysen Burçin Deniz ÖZKAN cilt lekeleri ile ilgili çok önemli bilgileri sizinle paylaşıyor. Çok Yönlülüğü ile dikkat çeken Burçin Deniz ÖZKAN aynı zamanda E ticaret strateji uzmanı olaraktan Türkiye’nin en büyük bakım ve güzellik üzerine satışlar yapan e-ticaret platformlarından birini yönetiyor. ÖZKAN’nın Yaz mevsimine girerken cilt bakımı ve lekeleri ile ilgili tavsiyelerine geçelim.

 Uzman estetiysen Burçin Deniz ÖZKAN cilt lekeleri ile ilgili çok önemli bilgileri sizinle paylaşıyor. Çok Yönlülüğü ile dikkat çeken Burçin Deniz ÖZKAN aynı zamanda E ticaret strateji uzmanı olaraktan Türkiye’nin en büyük bakım ve güzellik üzerine satışlar yapan e-ticaret platformlarından birini yönetiyor. 

 Bu kısa bilgilerden sonra ÖZKAN’nın Yaz mevsimine girerken cilt bakımı ve lekeleri ile ilgili tavsiyelerine geçelim.

İnsanların gün içerisindeki içtiği su miktarının ve bunu lıkır lıkır içmek yerine yudum, yudum içmenin faydaları saymakla bitmez! Hücre içerisindeki su miktarının azalması cildinizin kırışmasına lekelenmesine ve sarkmasına neden olacaktır!  

Biliyoruz ki en değerli giysimiz Cildimiz ve korumak için kırışıklıklar oluşmadan önlem almak ve her daim cilde ihtiyacı olan kaynakları vermek daha genç ve sağlıklı bir cilt ile devam etmemizi sağlayacaktır. 

 Ciltte oluşan çiller bir tür hiperpigmentasyondur. Kırmızı, kahverengi, ten rengi veya siyah olabilen küçük, düz lekelerdir. Vücudun herhangi bir yerinde görülebilirler. Güneş lekeleri ya da “yaşlılık lekeleri” diğer bir hiperpigmentasyon tipidir. 

Cilde doğal rengini veren melanosit hücrelerinin fazla üretimi ya da düzensizliğine bağlı olarak ciltte lekeler oluşurLekelerin birçoğu güneş ışınlarına uzun süre boyunca maruz kalma sonucu oluşsa da genetik faktörler, hormonel ilaçlar, hamilelik ve bazı kimyasal maddeler de melanosit hücre yapısını bozabilir 

Kahverengi lekelerin diğer bir adı güneş lekesi veya karaciğer lekesidir. Yaş ilerledikçe cildin rengini veren melanin pigmenti cilt üzerinde birikir ve kahverengi lekelerin oluşmasına sebep olur.

 Cilt uzun süre güneşe maruz kaldığı zaman cilt ışınlardan korunmak için yüksek miktarda melanin salgılar. 

 Masshile C vitamini  ve collagen somon DNA serumumuz ciltte kollajen üretimini destekliyor ve ultraviyole ışınlara karşı ciltte hasarı onarmaya yardım ediyor. E vitamini de ayrıca lekeleri tirozinaz enzimini azaltarak baskılıyor. A vitamini de cilt yaşlanmasında ve leke düzeltmede etkili oluyor. 

 Yaşlanmanın doğal bir parçası olan kırışıklıklar en çok yüz, boyun, eller ve ön kollar gibi güneşe maruz kalan bölgelerde belirgindir. Genetik esas olarak cilt yapısını ve dokusunu belirlese de, güneşe maruz kalma, özellikle açık tenli kişiler için kırışıklıkların başlıca nedenidir 

Ciltte 30'lu yaşlardan sonra inci çizgiler oluşmaya başlar. 40'lı yaşlar ise cildin kolojen üretme hızının yarıya düştüğü yaşlardır. Bu yaşlardan itibaren kullanılan ürünler kırışıklık karşıtı bakım ürünleri olmalıdır. Masshile collagen somon dna ürünümüz ciltde  collagen desteği sağlarken c vitamini collagen sentezi yapmaktadır. Bu sebeple Nem  kaybını da önlemek cildin kırışıklıklara karşı korunmasını sağlamak için  Masshile C vitamini + Collagen Somon DNA ve Hyalüronik asit tam anlamı ile  Cilt yaşlanmasına karşı savaş açan etkili bir seri olacaktır.  

Doğal içerikleri ile sizin yaş almadan yaşamanızı sağlayacak en etkili serilerden biridir.  

 E ticaret ve strateji uzmanı 

Uzman estetiysen 

Burçin Deniz ÖZKAN 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.