EV TEMİZLİĞİNİN PÜF NOKTALARI!

EV TEMİZLİĞİNİN PÜF NOKTALARI!

Ev temizliğinin düzenli olarak yapılması birçok açıdan size fayda sağlar. Evler, dışarı ile kıyaslandığı zaman mikrop ve bakteri alımına daha açıktır. Her gün birkaç defa düzenli olarak temizlenmesine rağmen hijyen koşullarını yerine getiremeyen evler için farklı yöntemler denenmesi gerekebilir.

Özellikle evlerinde çocukları olan ailelerin ev temizliğine ekstra özen göstermesi önemlidir. Evlerin zemini ve sık kullanılan koltuk gibi eşyaların temizliği yapılmadığı zaman hastalıklar ortaya çıkabilir.

Ev temizliği yaparken sadece klasik ev temizleme ürünlerinden yararlanmanız yetersiz kalabilir. Koltuk ve halı gibi parçaların profesyonel ekipler tarafından temizlenmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir.

Diğer yandan evde küçük çocuklar ya da alerjik sorunlar yaşayanlar bulunuyorsa antialerjik koltuk ve halı temizliği yapılması önemlidir. Gözle gözükmediği için önemsenmeyen mite adlı alerjenlere  dikkat edilmesi gerekir.

Bu alerjenler insan sağlığına doğrudan temas edemese dahi uzun dönemde çocuklarda alerjik sorunlara yol açabilir. Bu sebeple, ev temizliği ihmal edilmemelidir.

Ev Temizliğinin Püf Noktaları

Temiz olmayan evler hijyene bağlı olarak ortaya çıkabilecek ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Bunun için ev temizliğini yaparken bazı detaylar öne çıkar.

Evi temizlemeden önce yatak odasından başlamanız ve banyoyu sona bırakmanız doğru olabilir. En son temizlenecek yeri doğru ayarlamadığınız takdirde temizliğinize gölge düşebilir.

Ayrıca mutfağı temizlediğiniz materyaller ile banyoları temizlememelisiniz. Tezgah ya da masa silinen bezlerle zeminler silinmemelidir.

Yoğun kimyasal içeriğe sahip olan ürünlerle temizlenen yerler duru su veya duru su ile ıslanmış bez ile deterjanlardan arındırılmalıdır. Yemek masası ve mutfak tezgahı gibi bölgelerde deterjan kalması sağlık sorunlarına yol açabilir.

Ev temizliği yaparken çocukların temizlik yapılmış bölgelerde bulunmaması gerekir. Evcil hayvanların da aynı şekilde temizlik yapılan yerlerde dolaşmaması önemlidir.

Sıcak su ile temizlik yapmak yerine soğuk su tercih edilebilir. Sıcak su bazı özel durumlarda mikropların daha fazla üremesine sebebiyet verebilir.

Evinizi temizlemek konusunda zaman problemi yaşıyor ve profesyonel temizlik yapılmasını istiyorsanız çeşitli profesyonel hizmet seçeneklerinden yararlanabilirsiniz. Siz de en kaliteli ve güvenilir günlük ev temizliği hizmeti için Armut’ta bulunan seçeneklere göz atabilirsiniz!

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.