FARKINDALIK İÇİN PEMBE GİY!

FARKINDALIK İÇİN PEMBE GİY!

Ülkemizde 8 kadından biri meme kanseri `Farkındalık için lütfen siz de aramıza katılın..Ne kadar çok olursak o kadar sesimiz gür çıkar..18 ekim cts saat 14-30-15 arası `Pembeni giy gel` diyoruz` Mutlaka bekliyoruz...

Türkiye Meme Vakfı (MEVA) Türkiye?de meme sağlığı bilincinin geliştirilmesi, erken teşhis olanaklarının yaygınlaştırılması için 1998 yılında kurulmuştur.

Yıllardır ?Farkındayım Korkmuyorum Kampanyası? ile toplumsal düzeyde farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yürütmektedir.

Son yıllarda, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de meme kanseri görülme oranı artmaktadır. Bu noktada ülkemizde gençlerden başlayarak koruyucu sağlık bilincinin gelişmesi ve meme sağlığının önemsenmesi ihtiyacını temel alan faaliyetlerin artırılması önem kazanmıştır.

Ekim ayının meme kanseri ayı olması nedeniyle, konu hakkında toplumsal farkındalık yaratmak, mamografi ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek üzere 18 Ekim Cumartesi saat 14:30 - 15:00'da Anadolu yakasında Akasya Acıbadem?de Estee Lauder firmasının desteği ve sanatçı Zeliha Sunal'ın katkılarıyla geçen yıl gerçekleştirdiğimiz http://www.youtube.com/watch?v=y327qdcSnco Flash Mob etkinliğinin benzeri düzenlenecektir.

Şişli Belediyesi Halk Müziği Korosu ve Depo Dans Okulu'nun destekleriyle gerçekleşecek etkinliğe yüksek sayıda katılım sağlamayı hedefliyoruz.

Etkinlik bir "flash mob" (sürpriz/ anlık etkinlik) olduğu için AVM içinde diğer alışveriş yapan kişiler tarafından farkedilmemesi gerekiyor. J

Katılacak herkesin içine bir ?pembe tshirt? giymesini rica ediyoruz. Arzu eden etkinlik başlamadan önce Vakfın standından T-shirt temin edebilir. Ancak katılım sayısını öngöremediğimiz için mümkün olduğunca hanımların varsa pembe tsirtlerini giyerek gelmelerini rica ediyoruz.

Planımız şöyle ;

? 18 Ekim Cumartesi günü saat 14:30 da Akasya Acıbadem Güney atriumda ( MADO?nun olduğu zemin kat ) etkinlik gerçekleşecek.

? Etkinliğe katılacaklar saat en geç 14:30 civarında Akasya Acıbadem'e gelmeliler.

? Pembe Tshirtleri belli olmayacak şekilde üstlerinde hırka veya ceketleri olduğu halde belirlenen alana yakın mağazalarda ve koridorlarda kimsenin farketmemesi için dolaşarak müziği bekleyecekler. -- Tshirt ihtiyacı olanlar saat 14:30 'da zemin katta bulunan koordinasyon noktasına gelerek tsirtlerini görevli bir arkadaşımızdan alabilirler. Görevli arkadaşımız pembe tshirt giyiyor olacak.

? Saat 15:00'de 1. Katın balkonundan "Erken teşhis hayat kurtarır" afişi asılacak ve Sanatçı Zeliha Sunal, bir Çiğdem Talu ve Melih Kibar bestesi "Birtanem söyle canım ?" parçasına solo performans olarak başlayacak ve ardından koro parçaya giriş yaptığında tüm katılımcıların üstlerini çıkararak pembe tshirtleri ile şarkıya eşlik ederek ve dans ederek bulundukları yerlerden orta alana veya bir üst katın balkonuna doğru ilerleyecekler. Elektrikli merdivenlerden zemin kattaki orta alana dansa ve şarkıya eşlik ederek yönelecekler. - Zemin kat ve 1. Kat balkonunu mümkün olduğunca coşkulu hanımların doldurmasını sağlamak istiyoruz..

Etkinlik daha sonra viral olarak sosyal medyada paylaşılacaktır.

Haydi siz de destek verin. Meme Sağlığı konusunda farkındalığı artıralım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.