FAZLA SEKS; KADINLARDA SES PARLAKLIĞI YARATIRKEN ERKEKLERDE SES KISIKLIĞI YAPAR

FAZLA SEKS; KADINLARDA SES PARLAKLIĞI YARATIRKEN ERKEKLERDE SES KISIKLIĞI YAPAR

Ünlülerin şan eğitmeni Ceylan Bozoğlu profesyonel sahne hayatları olan solistlere önemli uyarılarda bulundu.

Başarılı şan eğitmeni Ceylan Bozoğlu profesyonel şarkı söyleyen ve söylemek isteyen solistler için ciddi önem taşıyan bilgiler verdi...

İşte iyi şarkı söyleyebilmek için yapılmaması gerekenler:

1- İyi bir solist profesyonel sporcu disipliniyle yaşamalıdır, bu yüzden cinsel hayatındaki düzen çok önemlidir. Seks kadınlarda ses parlaklığı yaratırken erkeklerde ses kısıklığına neden olur.

2- Sauna , solarium yada aşırı güneşlenmek sesin var olduğu formundan çıkmasına diğer bir tabirle çökmesine neden olur .

3- Çok uyumak yada çok az uyumak entanasyon problemleri yaratır, notaları temiz duysanız dahi temiz seslendiremezsiniz.

4- Şarkı söylerken boğazınızda yanma, acıma, yorgunluk hissediyorsanız önce bi boğaz enfeksiyonu geçirip geçirmediğinizden emin olun sonra doğru nefes alıp almadığınızı kontrol edin, hiç biri değilse acil bir ses uzmanına gidip ses tellerinizin filimini çektirin ve şan dersine başlayın.

5- Eğer şarkı söylerken boynunuzu kaldırma yada parmak uçlarında havaya kalkma ihtiyacı hissediyorsanız , kesinlikle enstürmanınızı yanlış kullanıyorsunuz demektir. Profesyonel bir şan eğitmenine başvurun çünkü bu sorun tek başına aşılmaz.

6- Müzik cümlelerini sık nefes alarak bölmek anlam darlığı yarattığı gibi solisti de çok yorar. Doğru teknikle ve olması gereken yerde nefes almalısınız.

7- Güzel ve etkili şarkı söylemek istiyorsanız düzenli spor yapın çünkü şarkı söylemek bedenimizle yaptığımız bir eylemdir, beden kondüsyonunuzun sağlam olması çok önem taşır.

8- Doğru teknikle ve rahat şarkı söyleyebilmek için bol bol yüz kaslarınızı çalıştırın.

9- Hangi dilde söylüyor iseniz çok iyi artiküle ediniz.

Ayrıca unutmamak lazım ki kötü ses yoktur yanlış teknik vardır. Esas önemli olan etkili müzik yapabilmektir" Diye konuştu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.