Fikret Dedeoğlu... FARKLI BİR SES, SAĞLAM BİR YORUM!

Fikret Dedeoğlu... FARKLI BİR SES, SAĞLAM BİR YORUM!

Kendine has yorumu ve birbirinden güzel şarkılarıyla müzik dünyasına merhaba diyen Fikret Dedeoğlu “Hoşgeldin Ayrılık” albümü ile müzik severlerle buluşuyor.

Poll Production etiketi Polat Yağcı prodüktörlüğünde piyasaya çıkan 'Hoşgeldin Ayrılık' isimli albümün 11 şarkısının sözü ve müziğinde imzası bulunan Fikret Dedeoğlu, besteci ve müzisyen yönüyle de ön plana çıkıyor. Albümdeki “Elveda” şarkısı ile internet ortamında hızla yayılarak, büyük bir popülariteye ulaşan Fikret Dedeoğlu, diğer şarkıları ile de adından sıkça söz ettirecek.

Toplamda 12 şarkıdan oluşan “Hoş geldin Ayrılık” albümünün çıkış parçası olan “Haklısın” şarkısının sözü Murat Sağır, müziği Hakan Demirtaş imzası taşıyor. “Unutamazsın” şarkısında ise sanatçıya Türk Pop Müziği’nin en önemli isimlerinden Yıldız Tilbe eşlik ediyor. Albümün en dikkat çeken parçalarından biri olan “Unutamazsın” yılın en iddialı düeti olmaya aday. 

Müzik yönetmenliğini sanatçının bizzat kendisinin üstlendiği albümün kayıtları Maestro, Babajim ve Stüdyo Çınar’da yapıldı. Aranjelerini Çağrı Telkıvıran, Zafer Karayazgan ve Alican Genç’in üstlendiği albümde mix-mastering Candar Köker, Özgür Yurtoğlu ve Çağrı Kodamanoğlu imzası taşıyor.

Profesyonel olarak gitar, keman, piyano, bağlama ve bateri çalan sanatçı, aranje konusunda da oldukça iddialı. Müzik hayatının ileriki zamanlarında sadece kendi parçalarını okumayı düşünen genç sanatçı, şarkılarını yaşanmışlıklardan yola çıkarak oluşturuyor. Her şarkının ayrı bir hikayesi olduğunu söyleyen Fikret Dedeoğlu, bu sayede herkesin kalbine dokunabileceğini düşünüyor. 

 

Uzun süredir müzikal çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Fikret Dedeoğlu, albümün en zorlu sürecini şarkıları seçerken yaşadı. Sözü ve müziği kendisine ait 40 şarkılık bir repertuar arasından özenle seçim yapan sanatçı, ayrılığa dair bütün şarkılarını bu albümde birleştirdi. Teması ayrılık olan “Hoşgeldin Ayrılık” albümü ile Fikret Dedeoğlu, herkesin hayatının bir dönemine eşlik edecek.

 

İSTANBUL RİTİM TUTTU

Albüm fotoğrafları için Emre Yunusoğlu’nun objektifine poz veren Fikret Dedeoğlu, albümün ilk video klibi olan “Haklısın”da ise başarılı yönetmen İrem Haykır ile çalıştı. Taksim, Eminönü, Pierre Loti ve Beşiktaş gibi İstanbul’un farklı semtlerinde yapılan çekimler yaklaşık 2 gün sürdü. İstanbul’un her köşesinden farklı insan manzaralarının yer aldığı video klipte 7’den 70’e herkes sanatçıya ritim tutarak eşlik etti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.