Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’... SÜRPRİZ OYUNCULAR!

Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’... SÜRPRİZ OYUNCULAR!

Türk sinemasının duayenlerinden Ahmet Mekin ile yine tiyatro, sinema ve dizilerin usta oyuncusu Hazım Körmükçü, dizinin bu hafta yayınlanacak 48. Bölümünde iki farklı, sürpriz ve çarpıcı karakterleriyle izleyenlerin karşısına çıkacaklar.

Es Film’in yapımcılığını üstlendiği TRT’nin sevilen aksiyon ve dönem dizisi Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’nın, usta oyuncuları bir araya toplayan kadrosuna; iki yeni isim daha katılıyor.

Türk Sinemasına 'Saygı Geçidi' gibi dizi: Filinta!

Geçtiğimiz sezon Hababam Sınıfı Serisinin unutulmaz karakteri Hayta İsmail’i oynayan Ahmet Arıman, yine seyircinin onu ilk kez ‘Son Kuşlar’ filmiyle tanıdığı ve Türk Sinemasının Altın Portakal ödüllü kraliçesi Selma Güneri’nin de rol aldığı Filinta, Türk Sinemasına adeta bir saygı geçidi niteliği taşıyan isimleri ağırlıyor.

Kadiri Tarikatının Pir’i: Ahmet Mekin!

Filinta'nın  bu hafta yayınlanacak bölümünde seyirciyi, Türk sinemasının mihenk taşlarından  Sultan Türkan Şoray ve bir diğer usta oyuncusu Kadir İnanır’la birlikte rol aldığı ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminde ‘Cemşit’ olarak tanıyıp sevdikleri Ahmet Mekin’le buluşuyor!  Türk sinemasında kamera önünde 60. yılını kutlayan, 84 yaşındaki duayen sanatçı Ahmet Mekin; Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ seyircilerini, Kadiri Tarikatının Piri Abdullah karakteriyle selamlayacak.

Ve Filinta’nın yeni başlayacak Osmanlı Dönemindeki tüm karışıklıklarda tahta çıkacak yeni Padişah Abdülhami​d​ Han'ın (Hakan Kurtaş), derin İslami bilgisi ve ruhsal öğretilerini içeren duruşuyla akıl ve fikir hocası olacak!

 Filinta’da Kötülerin Efendisi Akbar Eyyam ile Hazım Körmükçü geliyor!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde doğan, 1900’lü yıllarda Türkiye'nin ilk tiyatro ve Darülbedayi’nin önde gelen sanatçılarından biri olan Hazım Körmükçü ile aynı adı taşıyan, dedesinin mesleğini bugünlere getiren torun Hazım Körmükçü de Filinta’nın kadrosunda.

Yıllardır devam ettiği tiyatro,  sinema ve dizilerin önemli, usta oyuncularından biri olan Hazım Körmükçü, seyircinin karşısına kötülerin ve kötülüklerin yeni Efendisi Akbar Eyyam olarak katılıyor.  Ve başta Yüce Efendi Miloş (Suavi Eren), Filinta Mustafa (Onur Tuna), Bıçak Ali (Cem Uçan) ve Osmanlı Devletini karanlığın içine sürüklemek için olanca gücüyle kötülüklere imza atıyor.

FİLİNTA’DA SULTAN ABDÜLHAMİD HAN DÖNEMİ BAŞLIYOR!

ES Filmin yapımcılığında çekilen aksiyon temposu ve içeriğindeki kalitesiyle, Cuma akşamları reytingleri zorlayan TRT’nin sevilen dizisi Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’  seyircilerini bu hafta yine umulmadık sürprizler ve şaşıracakları gelişmeler bekliyor. Dizide bu hafta Osmanlı’da Sultan Abdülhamid Han'ın tahtta çıktığı yeni bir döneme imza atılıyor. 

26 Şubat Cuma akşamı ekranlara gelecek ve Türk sinemasının duayenlerinden Ahmet Mekin ile yine Türk  tiyatrosu ve dizilerin usta oyuncularından Hazım Körmükçü’nün kadroya katılacağı dizinin bu hafta yayınlanacak bölümünde şunlar olacak:

Filinta Mustafa, Leyla ile birlikte yaptıkları planla hem Şehzade Mehmet’i, hem de Ali’yi Miloş’un elinden kurtarırlar.

Rüştü ve Mithat Paşa, Sultan Murat’ın devleti idare edemeyeceğini anlamıştır. Bu yüzden Şehzade Mehmet’le anlaşma yoluna giderler, böylece Şehzade Mehmet akıl sağlığı bozuk olan kardeşinin yerine Osmanlı tahtına çıkacaktır.

Miloş ve Kardeşler Teşkilatı ise Şehzade Mehmet’in tahta çıkmasını istememektedir. Bu yüzden bu işe mani olmak için ellerinden geleni yapacaklar ve İngilizler üzerinden Paşaları etkilemek istemektedirler.

Şehzade Mehmet’in aklında ise bambaşka planlar vardır. Tahta çıkana kadar Rüştü ve Mithat Paşa ile uzlaşmış görünecek,  fakat daha sonra ilk fırsatta bu darbeci paşalardan hesap soracaktır. Bu planının uygulamaya sokulmasında en büyük destekçisi ise Filinta Mustafa’dır. Ve Padişah'ın, etrafındaki tüm güvendiklerinden istekleri olacaktır. Başta danıştığı kişi ise Kadiri Tarikatının Pir'i Abdullah (Ahmet Mekin) olacaktır.

Sonunda Sultan Murat tahttan indirilecek ve yerine Şehzade Mehmet, Osmanlı tahtına çıkacaktır. Sultan Murat ise Çırağan Sarayı'na zorunlu ikametgaha mecbur bırakılacaktır.

Bu sırada Kardeşler Teşkilatının en tepesinde bulunan isimlerden biri olan  Akbar Eyyam (Hazım Körmükçü) Yeni Dünyadan, Osmanlı topraklarına gelmiştir ve Miloş’un yöntemlerini sorgulamaya başlamıştır.

Kenan Miloş ise Leyla’ya hayatının en zor görevini verecektir. Acaba Leyla aşkı ile vazifesi arasında nasıl bir tercih yapacaktır?

Yönetmenliğini Osman Kaya’nın yaptığı, senaryosunu Ali Can Yaraş’ın yazdığı ve başrollerinde, Onur Tuna, Berrak Tüzünataç, Rıza Kocaoğlu, Nur Fettahoğlu, Cem Uçan, Suavi Eren, Hakan Yufkacıgil, Asena Tuğal, Ebubekir Öztürk, Birsen Dürülü, Engin Yüksel, Nurşim Demir, Muhammet Emre Kaya, Selin Deveci, Uğur Yıldıran, Yiğit Uçan, Mustafa Yıldıran, Uğur Taşdemir, Ufuk Kaplan, Hakan Kurtaş, Demet Tuncer, Alper Yakıcı, Ali Çelik, Umay Anadolu Kaboğlu, Berk Güneşberk, İnci Şen, Uğur Uludağ ve bu hafta katılacak iki ünlü isim Ahmet Mekin ve Hazım Körmükçü’nün  yer aldığı Filinta ‘Bin Yılın Şafağında’ dizisi, 48. Bölümüyle 26 Şubat Cuma ve her Cuma Saat 20.00’de TRT 1’de!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.