Filmasist... SİNEMA SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM!..

Filmasist... SİNEMA SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM!..

Filmasist projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle 6 Ekim -15 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle 6 Ekim -15 Aralık 2018 tarihleri arasında SİNEBİR tarafından gerçekleştirilen Filmasisit projesi, animasyon, sinema filmi, dizi film, belgesel film alanında “yönetmen asistanlığı” branşında daha nitelikli ve donanımlı çalışanlar yetiştirmek amacıyla yola çıktı.

Böylece hem üretim aşamasında bilgi ve deneyim eksikliğinden oluşan iş kayıplarının önlenmesi hem de okul mezunlarının mesleğe geçişlerinde yaşayabilecekleri uyum sıkıntılarının aza indirgenmesi hedeflendi.

Daha donanımlı yetişen yönetmen yardımcılarının sektörün ve sektör çalışanlarının kalitesini yükselteceği düşüncesiyle proje hayata geçirildi.

SİNEBİR (Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği) başkanı Tunç Davut öncülüğünde Filmasisit “Film Sektöründe Yönetmen Asistanlığı Eğitim Atölyesi” 6 Ekim 2018’den itibaren öğrencilerle sektörün önemli isimlerini bir araya getirdi. Öğrenciler, Erden Kıral, Ezel Akay, Derviş Zaimağaoğlu, Tunç Davut, Burhan Gün, Murat Düzgünoğlu, Mehmet Eryılmaz, Sadullah Şentürk, Mustafa Kara, Nazif Tunç, Yamaç Okur, Taner Elhan, İlker Berke, Yücel Kurtul, Ahmet Can Çakırca, Zekeriya Kurtuluş ve Feramuz Tuna gibi usta isimlerden dersler aldı.

Atölyeyi başarıyla bitiren katılımcılara sertifika verildi. Sinema, dizi, belgesel ve animasyon dallarında yönetmenlik, yapımcılık ve senaryo yazarlığı yapan bu önemli isimlerin katılımıyla Filmasisit projesi sinema sektörü için önemli bir adım oldu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.