Finlandiyalı eğitim uzmanı Alasuvanto...VELİLERE VE ÖĞRETMENLERE MUTLULUK AŞISI!

Finlandiyalı eğitim uzmanı Alasuvanto...VELİLERE VE ÖĞRETMENLERE MUTLULUK AŞISI!

Finlandiya ilhamlı eğitim sistemi ile dikkat çeken Fidol Okulları, pandemi sürecinde eğitimde hız kesmiyor. Okul kurucusu Faik Birgül, Finlandiyalı eğitim uzmanları ile hem öğrenci verilerini, hem de kendi öğretmenlerini biraraya getirdi.

FİDOL OKULLARI VELİLERİ, FİNLANDİYALI EĞİTİM UZMANI İLE BİRARAYA GELDİ

Finlandiyalı eğitim uzmanı Paula Alasuvanto, Fidol Okulları velileri ile zoom üzerinden gerçekleştirdiği söyleşide Finlandiya eğitim sistemini, kendi ülkelerindeki aile katılımı politikalarını ve anne-baba-okul iletişiminin kritik noktalarını anlattı.  

Alasuvanto, öncelikle Finlandiya’da tüm okulların devlete bağlı ve ücretsiz olduğunu, herkesin eğitim fırsatlarından eşit olarak yararlandığını vurguladı.

Bazı uluslararası özel okullar dışında, okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar, ortak müfredat hedefleri doğrultusunda bir eğitim hizmetinin varlığından bahsetti.

Finlandiya’nın belli periyodlarda ve sistematik olarak eğitim reformu yaptığının da altını çizen Alasuvanto, ebeveyn katılımını desteklemek noktasında oluşturulan politikaların da tüm kademelerde aktif olarak uygulandığını belirtti.

Buna göre, okul aile birliklerinin rolünü, anne-babaların seçtikleri bir temsilcinin okul yönetim kurulunda nasıl görev aldığını, periyodik veli görüşmelerini, ebeveyn eğitimlerini, çocukların da katılımcı olduğu dönemlik değerlendirme toplantılarını, okul dışı etkinlikleri, rehberlik hizmetlerini ve özel eğitim gereksinimi duyan çocuklarla ilgili uygulanan çalışmaları, detaylarıyla anlattı.  

Söyleşinin ilerleyen bölümlerinde ise; anne-babaların okul ile kurdukları pozitif iletişimin, çocukların akademik başarılarını etkilediğini, bu nedenle ortak hedefler belirlenerek bu doğrultuda ilerlemenin önemli olduğunu vurguladı.

Çocukların eğitim hayatını şekillendirirken 3 temel hedefin kesinlikle unutulmaması gerektiğini anlatan Alasuvanto, bunların sırasıyla akademik başarı elde etmek, yaşam becerilerini kazandırmak ve mutlu bir birey yetiştirmek olarak açıkladı.  

Sunumunun sonunda Fidol Okulları velilerinden gelen soruları cevaplayan Alasuvanto, çocukların sorumluluk bilincini kazanması için çok küçük yaşlardan itibaren ilerleyecek bir sorumluluk verme sürecinin başlaması gerektiğinden bahsetti.

Çocukların kendi yaşam alanlarında başlayacak olan bu sorumluluklar konusunda anne-babaların kararlı olmasının önemini vurguladı.

Çocuğun eğitim hayatı boyunca da buna devam etmesinin çok önemli olduğunu ve bu nedenle Finlandiya’da ev ödevlerine her sınıf kademesinde aktif olarak yer verildiğini söyledi.

Ödev yapmanın, bir sorumluluk bilincinin ötesinde çocuğa önemli katkılar sağladığını belirtti.

Dijital okur-yazarlık bilincinin de kazandırıldığı çocukların, araştırma ve güvenilir bilgiye ulaşma konusunda da eğitildiklerini anlattı.  

Finlandiyalı eğitim uzmanı Alasuvanto, Fidol Okulları ile yürüttüğü çalışmalardan büyük bir memnuniyet duyduğunu, bu sürecin hız kesmeden devam edeceğini, Finlandiya eğitim sistemini kendi kültürel özelliklerine göre en etkili şekilde adapte ederek uygulayan Fidol Okulları için yeni fikirler üreterek, yakın gelecekte hayata geçirilecek projelerin olduğunu belirtti.

FİDOL OKULLARI ÖĞRETMENLERİ DE EĞİTİM ALDI

Finlandiyalı eğitim uzmanları ve Fidol Okulları danışmanı Palua Anasuvanto ve çalışma arkadaşı Elina Champaneri’nin birlikte gerçekleştirdikleri “mükemmel öğrenme, olgusal temelli program geliştirme ve uygulama örnekleri” adlı söyleşi, Fidol Okulları öğretmenlerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. 

Alasuvanto ve Champaneri, disiplinler arası bakış açısıyla hazırlanan ve temel eğitimden üst kademelere kadar ulusal müfredatın bir parçası olarak kullanılan olgusal öğrenme modelinde, öğrenci ve öğretmenlerin birlikte seçtikleri konular çerçevesinde nasıl uygulamalar yapıldığı konusunda detaylı bilgiler aktardı.  

Üst düzey düşünme becerilerinin neler olduğu ve bu becerilerin öğrencilere hangi metotlarla kazandırılacağı konusunda da Fidol Okulları öğretmenlerine oldukça etkili bilgiler aktardılar.  

BİR SONRAKİ GÖRÜŞME CLUBHOUSE ÜZERİNDEN HERKESE AÇIK OLACAK!..

Eğitimin sonunda öğretmenlerden gelen soruları yanıtlayan uzmanlar, yeni konularla tekrar bir araya gelmek üzere ve bir sonraki söyleşiyi de Clubhouse uygulaması üzerinden yapmak üzere sözleştiler.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.