Funda Arar... DİNLEYİCİLERİNE NASIL BİR SÜRPRİZ YAPTI?

Funda Arar... DİNLEYİCİLERİNE NASIL BİR SÜRPRİZ YAPTI?

Türk müziğinin güçlü yorumcularından Funda Arar, sunuculuğunu Gökhan Çınar'ın yaptığı JoyTurk Akustik'e konuk oldu.

Muhteşem canlı performansların arka arkaya dinleyicilerle buluştuğu programda, Funda Arar, Mart ayı gibi çıkartmayı düşündüğü yeni albümü hakkında bilgi vermenin yanı sıra Türkiye'deki müzik sektörü üzerine de bir takım eleştiriler getirdi.

"Aşkın Masum Çocukları" adlı albümünden sonra uzun bir ara veren Funda Arar, yeni albümünü yaz sezonunu beklemeden, Mart ayı gibi çıkartmayı düşündüğünü dile getirdi. Programda "İkimiz", " Neyse", "Aşkın Masum Çocukları" ve " Seni Düşünürüm" gibi özel şarkılarını canlı orkestra eşliğinde dinleyicilerle paylaşan Funda Arar, "O Ses Türkiye" adlı müzik yarışması hakkında; "Program hakkında çok fazla bir bilgim yok ama denk geldiğim zamanlarda bir kaç tane gerçekten iyi ses duydum. Hatta şimdiye kadar yarışmalarda duymadığım kadar iyi sesler olduğunu söyleyebilirim. Diğer yarışmalar bana çok vasat geliyordu. İzlerken sanki o sahnede ben varmışım gibi heyecanlanıyorum çünkü insanın aklına ilk sahneye çıktığı zaman geliyor, sanki ben çıkıyormuşum gibi kalbim hızlanıyor. Çok heyecan verici bir şey umarım iyi bir şeyler çıkar, çünkü Türkiye'de daha iyi seslere ihtiyaç var." dedi.

Daha önce bir Türk sanat müziği albümü de yapmış olan Funda Arar, " Bu da bir riskti, Türkiye'de böyle bir albüm yaptığınız zaman sadece bir kaç radyoda çalınıyor, klip dönmüyor, çünkü sektör pop müzik odaklı hale geldi. Ne acı bir şey değil mi? Biz ülkemizdeki müziği tekdüzeye çevirdik ve insanları da buna kilitledik, hatta zorladık. Popüler isimlerin halk müziği, sanat müziği yapması daha fazla kitleye duyurması, sevdirmesi demektir. O yüzden bence çok şarkıcı yapmalı" sözleriyle görüşlerini dinleyicileriyle paylaştı.

Keyifli geçen programın sonunda Funda Arar'ın bir de sürprizi oldu, dinleyicilere Sezen Aksu'nun unutulmayan parçalarından biri olan "İstanbul İstabul Olalı"yı canlı orkestra eşliğinde okuyarak veda etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.