GALATA KULESİNDE YAPILAN ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ!

GALATA KULESİNDE YAPILAN ANNELER GÜNÜ ETKİNLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ!

Beyoğlu Belediyesinin ev sahipliği yaptığı, 9 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla, Beyoğlu'nun simgesi Galata Kulesi'ndeki özel bir etkinliği sosyal medyada ve basındaki yüzlerce paylaşımlarla da dikkat çekti.

Galata Kulesi meydanda gerçekleşen ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın Beyoğlu projelerinden olan ve ‘Bu şekilde bir etkinliği Beyoğlu Belediyesi olarak artık geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz.

Annelerimiz var olsunlar, sağolsunlar. Çünkü anne, kadın gün gelir evladını vatan için, mukaddesat için, bayrak için şehit verir.

Gün gelir babasını, gün gelir eşini, gün gelir kendi canını da feda ede böyle kadınlarımız var, annelerimiz var. onlara minnettarlığımızı hiçbir şekilde ifade edemeyiz.

Bu ancak bugünün anlam ve önemine binaen yapmış olduğumuz bir etkinlik.

Annemin, tüm şehit annelerinin ve tüm annelerin anneler günü kutlu olsun.

’Sözleriyle açılış Konuşmasını yaptığı Anneler Günü Etkinliğinde; fotoğraf slaytları kuleye yansıtıldı.

Anneler Gününde 20.23’te başlayan etkinlikte; Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın annesi Tenzile Hanım’ın, Beyoğlu’ndaki şehit annelerinin fotoğrafları ile sosyal medyadan gelen fotoğraflar Galata Kulesi’ne yansıtıldı.

beyoglubelediyesi-annelergunu1.jpg

Etkinlikte çocukları terör örgütü tarafından şehit edilen Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül ile Yasin Börü'nün annesi Hatice Börü ve terör örgütü tarafından dağa kaçırılan çocuklarını kurtarmak için mücadele eden Diyarbakır Anneleri de video mesajla Beyoğlu Belediyesi youtube adresi kanalıyla ve haberler aracılığıyla seslerini tüm dünyaya duyurdular.

Bu özel gecede ayrıca Neşet Ertaş’ın türkülerine de konu olan ilk eşi, çocuklarının annesi Leyla Ertaş’ın video mesajı ile sözleri kendisine ait olan ‘Evlatlarım Yavrularım’ türküsü  ve müzisyen Ali Kınık’ın da video mesajı ve kendisinin seslendirdiği yetimlerin türküsü ‘Anne Babam Dönmedi mi?’ videosu da dikkatleri çekti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.