Gani Rüzgar Şavata… AHMET KAYA'YA ÇATAL FIRLATANLARI FİLMİNE DAVET ETTİ...

Gani Rüzgar Şavata… AHMET KAYA'YA ÇATAL FIRLATANLARI FİLMİNE DAVET ETTİ...

"İki Gözüm Ahmet: Sürgün" filminin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata, Ahmet Kaya'ya1999 yılında çatal atanları filmine davet etti.

Aralarında Serdar Ortaç,Reha Muhtar, Ece Erken gibi o gecede onların çoğunu Ahmet Kaya'nın hayatını izlemeleri ve gerçeklerle yüzleşmeleri için filmi izlemeleri gerektiğinin altını çizdi. 

ahmetkaya-protesto-edenler.jpg

DurakMedya'dan Mustafa Barış Durak'ın haberine göre ünlü yönetmen Gani Rüzgar Şavata, Ahmet Kaya filmini izlemeleri için Serdar Ortaç, Reha Muhtar, Ece Erken gibi ünlüleri davet etti. Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan filmini vizyona sokan ünlü yönetmen özellikle sanatçının 1999 yılında saldırıya uğradığı ödül gecesine katılan ve çatal firlatan ünlülerin filmi izlemeleri gerektiğini söyledi.

"GERÇEKLERLE YILLAR SONRA YÜZLEŞSİNLER" 

Filminde Kaya'nın ülkeyi terk etmesine neden olan ödül gecesine de yer verdiğini söyleyen Şavata, özellikle o bölümleri Serdar Ortaç, Reha Muhtar, Ece Erken gibi ünlülerin izlemesi gerektiğini belirtti. Şimdi gözler yönetmenin çağrısından sonra ünlülerin Ahmet Kaya'nın filmine gidip gitmeyeceğinde. 

ahmetkaya-mgd.jpg

NE OLMUŞTU 

Ünlü şarkıcı Ahmet Kaya, 1999'da Magazin Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği ödül töreninde "Kürtçe kaset çıkaracağım" dediği için bir grup tarafından protesto edilmiş, üzerine çatal fırlatılmıştı. Gecede en çok tartışılan isimler arasında Serdar Ortaç yer almıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.