Gani Rüzgar Şavata... BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU!..

Gani Rüzgar Şavata... BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU!..

Ahmet Kaya'nın hayatını anlatan ‘İki Gözüm Ahmet" filminin yönetmeni Gani Rüzgar Şavata İstanbul Esenyurt ilçesinden bağımsız belediye başkan adayı oldu.

Bağımsız belediye başkan adaylığını açıklayan Şavata " Ben Esenyurdum" afişlerini ilçeye asarak seçim çalışmalarına başladı. Şavata'yı ilk kutlayan Safranbolu Belediye Başkanlığına İyi Parti'den aday olan Hakan Peker oldu. 

DurakMedya'da yer alan habere göre ünlü yönetmen Gani Rüzgar Şavata Belediye Başkan adayı oldu. Ahmet Kaya filmini çeken ve Türkiye ile Avrupa’da toplamda sadece 100 bin izlenme alarak hayal kırıklığı yaşayan yönetmen Gani Rüzgar Şavata İstanbul Esenyurt ilçesinden bağımsız belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

Şavata " Din,dil,ırk gözetmeksizin kardeşçesine. Kavganın biçimi ne olursa olsun,mutlaka barış umudu vardır. Bizi et ve tırnak görenler tırnak uzadıkça attılar. Oysa biz et ve kemiğiz diyenlerdenim. Beni adalet terazisinin herhangi bir kefesine koysanız dahi kabul edemem. Ben ancak bu terezinin ibresi olurum " dedi.

İyi Partili Hakan Peker ilk kutlayan oldu.

 Bağımsız belediye başkan adaylığını açıklayan ünlü yönetmeni ilk kutlayan Safranbolu Belediye Başkanlığına İyi Parti'den adaylığını açıklayan Hakan Peker oldu. 

Daha öncede adaydı

Şavata daha önce 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimde Saadet Partisi Esenyurt Belediye Başkan Adayı olmuştu. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde BDP'nin destekleyeceği bağımsız aday olarak Malatya'dan aday olmuş ama seçilmemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.