GELİN MAKYAJININ İNCELİKLERİ!

GELİN MAKYAJININ İNCELİKLERİ!

Gelin makyajı nasıl olmalıdır, nelere dikkat edilmelidir, trendler nelerdir diyorsanız, bu soruların cevaplarını Pro Makeup Artist Cenk Aydınlısoy veriyor...

Gelin makyajı belki de o anlamlı günün en önemli detayları arasında.

Gelinlikle, gelinin yüz yapısı ve düğün yapılan ortamla ilişkili olmalı. Makyajın kalıcılığına da dikkat etmek gerekiyor.

Gelin makyajı nasıl olmalıdır, nelere dikkat edilmelidir, trendler nelerdir diyorsanız, bu soruların cevaplarını Pro Makeup Artist Cenk Aydınlısoy veriyor...

Doğru ve kişiye uygun gelin makyajı nasıl olmalıdır?

C.A: Öncelikle gelin makyajı olabildiğince doğal ve güzel görünmeli. Gelinin cildinin yapısına ve renk tonuna göre doğru fondöten seçimi çok önemli. Takma kirpik ve göz şeklinize uygun çekilmiş bir eyeliner ile gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Göz makyajında özellikle yoğun sedefli farlardan kaçının. Satin ve mat yapıda olan farlar kullanmanızı tavsiye ediyorum.

YANAK, DUDAKLAR ve GÖZLER

Yanaklarda uçuk pembe veya açık şeftali tonlarında allıklar tercih edelebilir. Allığın üzerine renksiz sadece ışıltı veren aydınlatıcılar kullanmanız daha sağlık ve aydınlık bir cilt görünümü elde etmenizi sağlayacaktır. Dudaklarda rujdan önce dudak kalemi kullanılmalı. Hem uygulanan rujun daha kalıcı olmasını, hem de dudakların daha dolgun ve düzgün görünmesini sağlayacaktır. Dudak için uygulanacak tonlarda tercihim ise göz makyajının yoğun veya hafif olması ile orantılı olarak değişiyor.

Göz makyajı belirgin ise dudaklarda ten rengi, uçuk pembe veya vizon tonlarının, göz makyajı hafif ise dudaklar da kırmızı, mercan veya koyu pembe tonlarını tercih edebilirsiniz.

Gelin makyajında en çok yüzün hangi bölümü önemlidir?

C.A: Gelin makyajının dikkat çekici bölümü göz makyajıdır. Ancak gelin makyajını bir bütün olarak düşünmeliyiz.

Cilt, göz, kaş ve dudak her yüz bölgesi için önemli olan kişinin yüz anatomisine uygun makyajın yapılmış olmasıdır. Gelin makyajlarına baktığımda sıklıkla karşılaştığım hatalardan biri ise, yapılan makyaj uygulamasının kişinin yüz hatlarına ve göz şekline uyumsuz yapılması. Gözlerinizin şekli düşük ise gözlerinizi kalkık gösterecek makyaj uygulamasını tercih edin. Aynı şekilde geniş yüz hatlarına sahipseniz doğru gölgeleme teknikleri ile yüz hattınız size uygun ölçüde daraltılmalı. Profesyonel makyaj teknikleri ile bütün kusurlarınızı düzeltme şansınız var. Bunu en iyi şekilde kullanmalısınız.

FONDÖTEN SEÇİMİ ÖNEMLİ

Makyajın gün boyu kalıcı olması ve tazeliğini koruması için nelere dikkat edilmelidir ?

C.A:Makyajın kalıcılığının ve tazeliğinin maksimum düzeyde korunmasını sağlamak için yapmanız gerekenler şu şekilde. Göz makyajında kullandığınız farların toplanmasını ve dağılmasını önlemek için fardan önce uygulanan krem ve likit yapıda olan far bazlarını kullanabilirsiniz.

Fondötenin cildinizde uzun saatler boyunca parçalanmadan, bozulmadan kalmasını ve daha kalıcı olmasını sağlamak için fondöten bazlarını ve sabitleyici spreyleri kullanabilirsiniz. Bazların özelliklerine bakacak olursak, cildinizdeki renk farklılıklarını dengeliyor. Ayrıca içeriğindeki özel silikon sayesinde fondötenin kalıcılığını muazzam derecede artırıyor. En iyi sonucu almak istiyorsanız; cildinize fondöten uygulamadan 30 dakika önce nemlendiricinizi sürün. Daha sonra fondöten bazından az miktarda alarak cildinize fırça yardımı ile yedirin. 5 dakika sonra fondöteninizi yüzünüze uygulamaya başlayabilirsiniz. Gün içerisinde ciltteki yağlanmaya karşı transparan bir pudra ile tazeleme yapabilirsiniz.

Rujların kalıcılığını artırmak için kalıcı rujları tercih edebilirsiniz. Mat yapıda olan rujlar diğer rujlara kıyasla daha kalıcıdır. Kozmetik markalarında bulabileceğiniz uzun süre kalıcılığını koruyan likit yapıda rujlarda mevcut.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.