Gökhan Sezen... 'BİR ÇOCUK OKUSUN DİYE' SAHNEDE!..

Gökhan Sezen... 'BİR ÇOCUK OKUSUN DİYE' SAHNEDE!..

Kuruluşundan bu yana on binlerce gence karşılıksız eğitim bursu veren YEKÜV Vakfı 27. Kuruluş yıldönümünü Caddebostan Kültür Merkezi’nde kutladı.

Türk sanat müziği sanatçısı Gökhan Sezen’nin konser verdiği gece oldukça görkemli geçti. Geceye katılanlar arasında ünlü modacı Yıldırım Mayruk ve İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof.Dr.Nurettin Sözen’de vardı

Eğitimde fırsat eşitliği yaratmayı ve bu alanda sorunların çözümüne katkı sunmayı amaçlayan 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) 27. kuruluş yıldönümünü Caddebostan Kültür Merkezi (CKM) Büyük Salonu’nda düzenlenen gece ile kutladı.

yekuv_plaket.jpg

YEKÜV Yönetim Kurulu Başkanı Işın Özdemir, YEKÜV Onursal Başkanı Gülbin Sözen,  mütevelli heyeti üyeleri, YEKÜV bağışçıları ile bursiyerlerin katıldığı gecede bağışçılara ve 27 yıldır vakıfa emeği geçenlere teşekkür plaketleri verildi.

yekuv_gokhansezenplaket.jpg

Gala Gecesi’nin gönüllü sanatçısı Gökhan Sezen şarkılarıyla davetlilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Geceye katılanlar arasında ünlü modacı Yıldırım Mayruk ve İstanbul eski Büyükşehir Belediye başkanı Prof.Dr.Nurettin Sözen de vardı.

Kurulduğu 1992 yılından bu yana, başarılı ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle eğitimlerine devam etmekte zorlanan lise ve üniversite öğrencilerine verdiği karşılıksız bursların yanı sıra, "Yetişkin Eğitimi", "Umut Kızlar” "Anadolu'ya Armağan” gibi birçok proje ile eğitimin her aşamasında fark yaratan YEKÜV’ün  İstanbul’da adını taşıyan bir ortaokul ve iki kız yurdu var.

yekuv_pasta.jpg

21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı YEKÜV’ün 27. yıl gecesinde konuşan başkan Işın Özdemir, Türkiye’nin geleceğini eğitimin belirleyeceğini ve bunda tüm toplumun payı olacağını belirterek şöyle konuştu “27 yıldır ‘Bir Çocuk Daha Okusun Diye’ maddi, manevi kaynaklarımızı başarılı çocuklarımıza, gençlerimize aktarıyoruz.

Yeterince zorluklarla dolu hayatlarımızı kolaylaştıran iki şeyden biri eğitim diğeri ise sevgi. Her çocuğun, her gencin hatta her yetişkinin eğitim ve sevgiye ihtiyacı var.

Biz YEKÜV olarak bundan sonra da ‘eğitim ve sevgiden mahrum kalan tek çocuğumuz kalmasın’ diyerek yola devam edeceğiz.” dedi.

YEKÜV Hakkında 

21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV), ülkemizde yaşanan sorunların temelinde eğitim olduğunu görerek bu sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla 1992 yılında kuruldu. Özellikle okumak için kırsaldan İstanbul’a gelen, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı üniversite gençlerine eğitimde fırsat eşitliği sunmak ve en iyi düzeyde yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla çalışan YEKÜV Ailesi, her yıl bünyesine kattığı yeni bursiyerlerle büyüyen bir Vakıftır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.