GÖKOVA BİSİKLET TURU YILMAZ ERDOĞAN`IN KATILIMI İLE 15 MAYIS`TA BAŞLIYOR

GÖKOVA BİSİKLET TURU YILMAZ ERDOĞAN`IN KATILIMI İLE 15 MAYIS`TA BAŞLIYOR

Bu yıl 8.si gerçekleştirilen Gökova Bisiklet Turu, 15 Mayıs`ta Muğla`da start alıyor. Turun birinci etabında sanatçı Yılmaz Erdoğan da, tura destek vermek amacıyla katılımcılar ile birlikte koşacak.

Türkiye'nin ilk kamplı bisiklet turu olan Gökova Bisiklet Turu'nda katılımcılar, 15 Mayıs sabahı Muğla?dan başlayarak ilk gece Marmaris yakınında Çubucak'da, 2. Gece Datça'da konaklayacak.

Datça?dan feribotla Bodrum'a geçerek 3. Geceyi burada geçirecek olan katılımcılar, 4. Geceyi de Ören'de geçirerek 19 Mayıs akşamı Akyaka'da turu tamamlayacak. Gökova bisiklet turunda konaklamalar çadırlarda gerçekleştiriliyor, ancak dileyenler yakındaki otel ve pansiyonlarda da kalabiliyorlar.

Yılmaz Erdoğan da koşacak

Bir süre önce Köyceğiz'de bir ev sahibi olan Yılmaz Erdoğan, Köyceğiz'den tura katılacak olanlara bisikletiyle eşlik ettikten sonra, Muğla start noktasına gelecek ve burada turun birinci etabına katılacak.

Köyceğiz'deki trafik etkinliklerine de katılan ve kendisine bir motorsiklet kaskı hediye edilen Erdoğan, 'ben bisikletçiyim, bisiklet kaskı kullanırım,' diyerek bisiklet sevgisini dile getirmişti. Gökova bisiklet turuyla ilgili olarak da Erdoğan, 'Russel Crowe'un setlerinde sürekli bisiklete binerek form tuttuğunu ve halen kendini çok formda hissettiğini söyledi.

Gökova Bisiklet Turu, bisiklet kullanımını özendirmek ve Gökova'nın bisiklet turizmine elverişliliğine dikkat çekmek üzere, Muğla Bisiklet Derneği tarafından 2007'den bu yana düzenleniyor.

Muğla ilinden ve yurt dışından 220 katılımcıyla gerçekleştirilen 2013 yılı turunda, en yaşlı katılımcı 82, en genç katılımcı ise 1,5 yaşındaydı.

Muğla Bisiklet Derneği Başkanı Dr. Bilge Kağan Uzun, bu yıl da 200'ü aşkın yerli ve yabancı katılımcının yer alacağı Gökova Bisiklet Turu hakkında, 'Bisiklet Hayattır sloganıyla gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğin, başka illere de örnek olmaya başlaması bize gurur veriyor.

Ayrıca şehirlerde ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımının artması, bisiklet turizminin giderek gelişmesi de gözlediğimiz olumlu gelişmeler arasında. Bu gelişmelere bir nebze de olsa katkıda bulunduğumuzu düşünüyoruz,' değerlendirmesini yapıyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.