GÖL KIZLARI SPORA SEVGİ AŞILIYOR!

GÖL KIZLARI SPORA SEVGİ AŞILIYOR!

Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Kulübü’nün destek takımı “Göl Kızları”, spor salonundaki mücadelenin stresini sergiledikleri dans gösterileriyle sevgi, barış, mutluluk ve birlik mesajı veriyor.

 

Üstelik bu mesajlarını engelli-engelsiz tüm sporseverlerle de paylaşıyor.

Büyükçekmece’nin mucize takımı Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı’nın bu yıl Süper Lige çıkması ile beraber kurulan ve ilk maçta büyük ilgi toplayan destek takımı “Göl Kızları”, sporseverler için her maçta çok özel bir şov hazırlıyor.

31 Ekim’de oynanacak olan Demir İnşaat Büyükçekmece – Anadolu Efes karşılaşmasında molalarda sahaya çıkacak olan “Göl Kızları”, bu kez işaret dili ile tüm sporseverlere seslenecek. 70’li yıllardan beri tüm bayramların olmazsa olmazı Şenay Yüzbaşıoğlu’nun “Hayat Bayram Olsa” şarkısı üzerine hazırlanan gösteri, engelli seyircilere de hitap edecek.

 Sporun, sadece rekabet, galibiyet-mağlubiyet, hırs ve mücadeleden ibaret olmadığını söyleyen “Göl Kızları” takımının koordinatörü Manolya Süer, “Bugüne kadar kültür ve sanat şehri olarak tanınan Büyükçekmece, basketbol takımıyla da sporda sevgi, barış ve fair-play’in şehri olacağının sinyallerini veriyor.

2011 yılında kurulan ve üç yıl üst üste şampiyon olan Demir İnşaat Basketbol Basketbol takımının Spor Toto Basketbol Ligi’ne yükselmesiyle birlikte kurulan Göl Kızları takımı da, engelli-engelsiz tüm sporseverlere evrensel işaret diliyle bu sevgi, barış ve fair-play mesajlarını veriyoruz” dedi.

Büyükçekmece’ye yıllardır büyük hizmetler yapan ve bölgeyi kültür-sanat şehrine dönüştüren Başkan Dr. Hasan Akgün’ün desteğiyle kurulan Göl Kızları projesini hayata geçiren Manolya Süer, gösterileri sırasında engelli sporseverlere yönelik bir de özel şov hazırladı. Engelli vatandaşlarımıza yönelik farkındalık yaratmak amacıyla hazırladıkları bu özel gösteriye vurgu yapan Süer, “Spor, dans ve müzik, her zaman insan hayatının bir parçası ve birey üzerinde önemli eğitim unsurlarıdır.

Spor yapmak isteyen ama yapamayan, dans etmek isteyen ama edemeyen, şarkı söylemek isteyen ama söyleyemeyen birçok engelli arkadaşımız var. Biz ‘Göl Kızları’ ekibi olarak Büyükçekmece bölgesinde engellilere yönelik faaliyet sürdüren birçok dernek ve eğitim merkezine küçük de olsa bir katkıda bulunmak, konuya ilgi çekmek ve beraberlik mesajını vermek istedik” dedi.    

Basketbol sektörüne yeni renk katan destek takımını yaklaşık iki ay önce kuran Süer, “Göl Kızları” projesinin nasıl ortaya çıktığını da şöyle anlattı:

“Göl Kızları” projesinin misyonu, her şeyden önce basketbol takımımızın temsil ettiği Büyükçekmece bölgesinin kültür, sanat, spor ve eğitim konusundaki destekçi yaklaşımıdır. Basketbol takımımız kurulurken, hem takıma hem de yıllardır Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapan bir bölgeye yakışan bir destek takımı kurma düşüncesi de vardı.

Üç yıl içerisinde basketbol takımımız Süper Lig’e yükselirken Büyükçekmece Basketbol Kulübümüzün yönetimi takımın isim sponsoru Demir İnşaat’ın da desteği ile dans takımı kurma planını gerçekleştirmeye karar verdi.

Başkanımız Dr. Hasan Akgün’ün, Basketbol takımının bugünlere gelmesinde ve Göl Kızları destek ekibinin kuruluşunda büyük katkıları oldu. Bu yüzden kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Projenin adının, Büyükçekmece bölgesinin coğrafik özelliği ve tarihi değerlerinden esinlenerek ortaya çıktığını söyleyebiliriz. İstanbul’un dört bir yanında denizi bulabilirsiniz ancak burasının apayrı bir özelliği var, bu bölge denizin büyük ve çok önemli tarihi eserlerini barındıran gölü ile bir araya geldiği bir yer.  Öylece takımımıza “Göl Kızları” adını yakıştırdık, beğendik ve yola çıkmaya karar verdik.

Sezona iki ay kala hızlı bir şekilde takım oluşturup hazırlık çalışmaları başladık. Bölgemiz, üniversiteler ve eğitim okulları ile zengin olduğu için okul ve üniversite gençliğinden takım oluşturma düşüncemiz vardı.

Ancak bu yıl okul sezonun geç başlaması ve zamanımız kısıtlı olmasından dolayı bölgedeki birkaç dans okulu ile görüştük ve son olarak sevgili dostumuz Levent Köksal’ın dans okullarının öğrencileri arasında seçimleri yaptık.

Takıma giren kızların hepsi veliler tarafından desteklenen yetenekli okul ve lise öğrencisi, her biri dans sevgisini ve tutkusunu taşıyan genç kız adaylarıdır. Hem kızları hem veliler ile beraber büyük bir aile gibi olduk.

Yıllar önce Türkiye’deki ilk destek takımın dansçısı ve koreografı olan Manolya Süer, 31 Ekim’de oynanacak olan Demir İnşaat Büyükçekmece - Anadolu Efes maçı ile ilgili ise, “Zamanında yıllardır destek verdiğim takımın şu an destek takımını kurduğum basketbol takımının karşılaşması olacak.

Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda Anadolu Efes takımını ağırlayacağız. Eminim keyifli bir maç olacak ve sonucu ne olursa olsun biz ‘Göl Kızları’ olarak sporda sadece rekabetin olmadığı sevgi, fair-play, barış ve birliğin büyük bir önemin olduğu hatırlatmak istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.