Gözlerinin Ardında... MÜZİKALE KIBRIS' TA YOĞUN İLGİ!..

Gözlerinin Ardında... MÜZİKALE KIBRIS' TA YOĞUN İLGİ!..

KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde sahnelenen ve Kıbrıs’ta büyük ilgi gören Gözlerin Ardında Müzikal ekibi ve Tiyatro Keyfi'nin yönetmeni Kemal Başar, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı ziyaret etti

Akıncı’nın 17 Ekim günü Lefkoşa’da izlediği oyun down sendromu konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.  

KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde sahnelenen ve down sendromu konusuna dikkat çeken Gözlerin Ardında Müzikal adlı oyunun başrol oyuncusu Kıbrıslı sanatçı Eda Kandulu ve oyunun yönetmeni Kemal Başar, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Cumhurbaşkanının eşi Meral Akıncı’nın da bulunduğu ziyarette Gözlerin Ardında Müzikal ve tiyatro sohbetler yapıldı. Eda Kandulu ve Kemal Başar, ziyarette KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, down sendromu ile ilgili farkındalık yaratan oyunun sahnelenmesi için yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti.  

Down sendromlu oğlunun doğumundan sonra herkes tarafından yalnız bırakılan annenin hikayesini anlatan oyunun bir diğer özelliği ise, Nava Semel’in pek çok ülkede sahnelenen ve ödüller kazanan dünyaca ünlü bu çarpıcı metninin ilk kez konser/tiyatro formunda, akustik müzikal olarak sahnelenmiş olması. Geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz kıymetli İsrailli yazar Nava Semel' in kaleme aldığı, usta tiyatro adamı Kemal Başar'ın sahneye uyarladığı Gözlerin Ardında Müzikal’in Lefkoşa'daki gösterimine, Nava Semel' in eşi Noah Semel ve ailesi de katıldı.

Gözlerin Ardında Müzikal, 17 Ekim Çarşamba günü Lefkoşa Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde, 19 Ekim Cuma günü ise Gazimağusa Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı Küçük Salon’da sahnelendi. Oyunun her iki gösterisi de büyük ilgi gördü ve izleyiciden çok yoğun alkış aldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.