Gülşen... SAVCI 3 YIL HAPSİNİ İSTEDİ!

Gülşen... SAVCI 3 YIL HAPSİNİ İSTEDİ!

Şarkıcı Gülşen’in, konserinde imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan yargılandığı davada mütalaa açıklandı. Mütalaada, Gülşen’in “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılması istendi.

Şarkıcı Gülşen'in, geçtiğimiz yıl Nisan ayında bir konserinde imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Gülşen Çolakoğlu katılmazken, avukatları Orhan Erol Müezzinoğlu, Altın Mimir, Ziya İlker Göktaş hazır bulundu. Müştekiler ile avukatları duruşmaya katılmadı.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Duruşmada, Cumhuriyet savcısı tarafından esas hakkındaki mütalaa açıklandı. Mütalaada, sanık Gülşen Çolakoğlu'nun vermiş olduğu konser sırasında söylediği sözlerin “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunun düzenleniş şekliyle halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklerine sahip bir kesimini, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimsenin kamu güvenliği açısından açık veya yakın tehlikelerin ortaya çıkması halinde cezalandırılabileceğinin hüküm altına alındığı belirtildi.

Mütalaada, Gülşen'in sözleri nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediğini belirterek, 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edildi.

“‘KATLİ VACİPTİR' DİYENE TAKİPSİZLİK, MÜVEKKİLİME TUTUKLAMA”

Gülşen'in avukatı Altın Mimir, Gülşen aleyhine sayısız tazminat davası açıldığını ve bu davaların ön inceleme duruşmasında reddedildiğini söyleyerek, “Müvekkilime ‘katli vaciptir' diyen şahsa takipsizlik verilmiş ancak müvekkil hakkında 24 saat içinde işlem yapılmıştır.

Yatarı olmayan bir suçtan müvekkilim tutuklandı. Biz tüm dünya vatandaşlarına uygulanan hukuki ilkelerin müvekkilime de uygulanmasını talep ediyoruz.

Müvekkilimin şu anda içinde bulunduğu koşullar nedeniyle teminat bedeli olarak yatırdığımız paranın iadesini talep ediyoruz” dedi.

“MÜTALAA HUKUKİ DEĞİLDİR”

Gülşen'in avukatı Ziya İlker Göktaş, “Bu mütalaa hukuki değildir. Suç için kast gerekir.

Müvekkilin böyle bir kastı yoktur. Bir şakalaşmadır. Kanunun gerekçesinden böyle bir yorum çıkmaz.

Bu celse duruşmaya hiçbir müştekinin katılmadığını da görmekteyiz” diyerek ayrıntılı beyanda bulunmak için süre talep etti.

Sanık avukatı Orhan Erol Müezzinoğlu, “Müvekkil mağdur edilmiştir.

Müvekkile karşı organize hareketle suni olarak yaratılan bu suçun failleri cezalandırılmalıdır” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Taraf avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre veren mahkeme, teminat bedeline ilişkin hüküm ile birlikte karar verilmesini belirterek, duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şarkıcı Gülşen'in, 2022 yılının Nisan ayında Ataşehir'de verdiği konserde, imam hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” suçundan soruşturma başlatılmıştı. 

Soruşturma kapsamında, Gülşen 25 Ağustos 2022 tarihinde tutuklanmıştı.

Gülşen'in avukatlarının itirazının ardından, 29 Ağustos 2022 tarihinde ünlü şarkıcı hakkında ‘konutu terk etmemek' şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanarak, tahliyesine karar verilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Gülşen'in  “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ile cezalandırılması talep edilmişti.

Kaynak:sözcü.com.tr / Sevgim Begüm YAVUZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.