Güner Ümit... ALEVİ GAFININ İLK KURBANI EMEKLİ MAAŞIYLA GEÇİNİYOR...

Güner Ümit... ALEVİ GAFININ İLK KURBANI EMEKLİ MAAŞIYLA GEÇİNİYOR...

Güner Ümit, 1995'te, sunuculuğunu yaptığı Turnike programında, `Mum söndü yapıyorlar' cümlesini kullanınca büyük tepki çekmiş, TV binası taşlanmış, Ümit görevi bırakarak uzun süre meslekten uzak kalmıştı.

İşte Güner Ümit'in Bugün Gazetesi'nden Okan Işık'a yaptığı açıklamalar!..

Sigortadan emekli maaşıyla geçiniyorum

1995 yılında Turnike adlı programı sunan Güner Ümit canlı yayında "Yoksa siz Kızılbaş mısınız?" demiş ve Alevilerden gelen tepkiler nedeniyle Ümit ekranlara veda etmek zorunda kalmıştı. O günden sonra iş bulamayan şu anda sadece emeklilik maaşıyla geçinen Ümit, Erbil'in mum söndü lafını bilerek söylemediğini ifade etti.

Şimdi en çok Mehmet Ali üzülüyordur

Ümit sözlerine şöyle devam etti: "Çok şaşırdım. O da benim gibi çok büyük talihsizlik yaşadı. Üzüldüm. Erbil'in bu sözleri bilinçli olarak sarf ettiğine inanmıyorum. Hiçbir futbolcu bilerek isteyerek kalesine gol atmaz. Bu insanın aklından zoru var demektir. Şimdi herkesten çok o kahroluyordur.Yaptığım o hata değirmen taşı gibi boynuma asıldı. Kahrolmak ne demek anladım. O yıllarda neler yaşadığımı hiç unutamam. Bu çok acı kötü bir şey. Alevi dostların Mehmet Ali'yi fazla ciddiye alıp üzerine gideceklerini sanmıyorum. Yapı itibarıyla Mehmet Ali zaman zaman ipin ucunu kaçırıyor ama kasıtlı olarak bu lafı etmesi mümkün değil. Kendimden pay biçiyorum. Nasıl benim kastım yoksa, Mehmet Ali de böyle bir talihsiz laf etti"

O acının izi geçmiyor

Halkın tepkisinin çok doğal olduğunu söyleyen Ümit, "O konuda iki yıl hapis istemiyle yargılandım sonra beraat ettim. Çünkü bir suçun oluşabilmesi için bir kasıt olması gerekiyor. Zaten halkın vicdanlarda da böyle bir mahkûmiyetim olmadı. Allah kimsenin başına vermesin. En çok o talihsizliğe uğrayan insanı yaralıyor. Onun izi geçmiyor. Artık televizyonculuk defterini kapattım. Bir nevi kendimi emekliye ayrıldım. Sigortadan emekli maaşımla geçiniyorum. Karı koca emekliyiz evde oturuyoruz. Her şeyin bir sonu var. Zamanı gelince çekilmesini de bilmek gerekiyor. Bizimkisi zamansız talihsiz oldu ama ne yapalım kader."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum