GÜZELLİK UYKUSUNUN SIRLARI?

GÜZELLİK UYKUSUNUN SIRLARI?

Derin bir gece uykusundan daha rahatlatıcı bir şey yoktur. İyi bir gece uykusunun aynı zamanda güzelliğinize güzellik kattığını ve özellikle anti-aging için de çok faydalı olduğunu belirtmeden geçemeyeceğiz.

40 yaşının üstünde olan kadınların özellikle anti-aging için gece uykusunu ihmal etmemeleri gerekir. Boşuna güzellik uykusu denilmiyor!

Uyurken vücuttaki tüm hücreler tamir edilip yenileniyor. Günlük stres ile beraber kortizolün ortaya çıkması ve kötü hissetmemize sebep olan noradrenalin vücudunuzu ve yüzünüzü olumsuz bir şekilde etkiliyor.

Etkili bir güzellik uykusu stres kat sayısının düşmesine yardımcı olur. Yani annenizin de size söylediği gibi: "kızların güzellik uykusuna ihtiyaçları vardır!"

Dengeli ve düzenli bir uyku, sağlık için gerekli olan büyüme hormonunu ve dolayısıyla gençleşme hormonunu tetikler. Aynı zamanda gece uykusu esnasında 23.00 ? 5.00 saatleri arasında vücudunuz melatonin salgılar. Bu hormonun da insan vücudunda hücre yenileyici ve bağışıklık sistemini düzenleyici temel işlevleri bulunur.

Güzellik uykunuzun derin ve sağlıklı bir gece uykusu olması için neler yapabilirsiniz? Birkaç başlık altında sırları sizlerle paylaşalım:

? Yatağa yatmaya yakın saatlerde alkol kullanımından kaçının. Bir bardak şarap sizi mayhoş ve uykulu bir hale getirebilir ancak vücutta uyarıcı bir etkiye sahiptir. O yüzden alkolden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

? Her türlü kafeinden uzak durun. Muhtemelen herkes tarafından bilindik bir durumdur. En sevdiğiniz sıcak içeceğinizi dekafeinsiz olarak içmeye başlayın yada daha köklü bir çözüm olarak: bitki çayları ve bol bol su için.

? Yatmadan önce tatlı yiyeceklerden uzak durun. Bu durumu da eminiz ki biliyorsunuz. Yüksek kan şekeri büyüme hormonuna zarar veriyor ve bu da gençleşme hormonu engelliyor.

? Yatmadan önce geçen süreyi sakin geçirmeye çalışın. Her türlü tartışma ve beyni uyarıcı faaliyetlerden uzak durun. Günün yoğun konularından kendinizi arındırın.

? Yatmadan önce rahatlayın ve yavaşlayın. Yatağa yatma sürecini bir ritüel havasına büründürün ve o kıymetli dakikaları sadece kendinize harcayın.

? Yatak odanızı bir sığınak gibi görün. Yatak odanızı çekici hale getirin. Temiz mis kokulu çarşaflar, loş ışık, kokulu mumlar davetkar bir yatak için birebirdir ve güzellik uykunuz için iyi bir başlangıçtır.

? Gün içerisinde yeterli kadar hareket edin ve bol bol temiz hava teneffüs etmeye çalışın. Yapılan aerobik hareketler mutluluk veren endorfin salgılamanıza neden olur ve bu sizi gün boyunca zinde tutar. Gün sonunda bu size tatlı bir yorgunluk olarak geri döner ve rahat bir uyku çekmeniz için yardımcı olur.

? Rahatlatıcı bir duş alın. Günlük stresin akıp gitmesine izin verin. En sevdiğiniz kokular içersinde kendinizi birkaç dakikalığına şımartın.

Dikkat edilen birkaç basit nokta ile güzellik uykunuzun en verimli hale gelmesini sağlayabilir ve vücudunuza bir iyilik daha yapmış olursunuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.