HABER SPİKERLERİ HEM EĞİTİM VERDİ, HEM GÜZELLİKLERİNİ YARIŞTIRDI!

HABER SPİKERLERİ HEM EĞİTİM VERDİ, HEM GÜZELLİKLERİNİ YARIŞTIRDI!

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile TRT Genel Müdürlüğü, özel televizyonların haber spikerleri ile iş birliği yaparak öğretmenlere yönelik “Önce Türkçe” projesini başlatıyor.

Haberciler öğretmenlere Türkçenin kullanımı ve diksiyon eğitimi verecekler…

Projenin tanıtım toplantısında Bakan Ziya Selçuk konuşma yapmak üzere sahneye çıkarken piyano çalmak için yaptığı hamle öğretmenlerden büyük alkış aldı.

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla Ankara’da Milli Bakanlığı Şura Salonu’nda tanıtımı gerçekleştirilen “Önce Türkçe” projesi, 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, yeterliliklerinin artırılmasını amaçlıyor.

haberspikerleri_seminer1.jpg

Türkçe’nin söyleniş kuralları, etkili iletişim, beden dili ve diksiyon başlıklarında Ankara’da gerçekleştirilecek eğitimlere, TRT kurumsal destek sağlarken, Duygu Canbaş, Cem Öğretir (ATV), Seda Öğretir (NTV), Buket Aydın(KanalD), Didem Arslan Yılmaz(Habertürk), Nazlı Çelik (Star), Sultan Arınır (CNN Türk), Erhan Ertürk(Haber Global), Işıl Açıkkar (TRT1),  Ahmed Arpat(NTV), Nihan Günay(ATV), Fuat Kozluklu (TRT Haber), Ekrem Açıkel (TGRT),  Serkan Bayam (24TV), Ceren Bektaş (HaberTürk), Cansu Canan Özgen (A Haber) gibi deneyimli haber spikerleri verecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk “Bu bir millet ödevidir, bir ülke ödevidir.

El birliğiyle omuz vererek Türkçemizi geleceğe taşıma konusunda geçmişte yapılanlarla nasıl övünç duyuyorsak bizimle övünç duyulacak şekilde Türkçemizi yükseltmemiz lazım.

Çok kutsal bir vazifeden söz ediyoruz” dedi. Mayıs ayında başlayacak program, yıl boyu devam edecek. Şura Salonu’ndaki tanıtım toplantısına çok sayıda Ankaralı öğretmenler de katılırken, konuklara Tinini Trio grubu mini konser verdi.

haberspikerleri_seminer2.jpg

Proje için kim ne dedi?

Sultan Arınır(CnnTürk):  Öğrencilere Türkçe’nin doğru anlatımı doğru yansıtılmasını sağlamak çok önemli. Öğretmenlerin bilgi birikiminin üzerine onlara ne fayda sağlayabilirsek biz de mutlu olacağız.

Yoğun bir gündemimiz var bundan sıyrılıp Ankara’ya gelip öğretmenlerimize Türkçe’nin doğru kullanımı, diksiyon ses, vs. konularda elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

Didem Arslan Yılmaz (HaberTürk):  Proje şahane bir proje… Sayın Bakanla da bazı toplantılar yaptık.

Özellikle Türkçe ile ilgili bu projenin önemini anlattıktan sonra, daha da kafama yattı. Herkes bizi TV’den izliyor ve bizler konuştuğumuz dille bizi izleyenlere yol gösteriyoruz. Türkçemize çok fazla sahip çıkmıyoruz.

Biraz sahipsiz bıraktık dilimizi. İletişimde de sıkıntılar yaşıyoruz. Ben bunu en net tartışma programlarında görüyorum.

Aramızdaki iletişim sorununu doğru Türkçe konuşarak halletmemiz lazım. Bunun için de okul  çok önemli. Bu konu da öğretmenlerimizle birlikte çok yol alacağımızı düşünüyorum.

Ben de biraz katkı sağlayabilirsem ne mutlu. Maalesef çok az okuyoruz, medya ve internetten besleniyoruz. Türkçeye ne kadar çok sahip çıkar ve ne kadar çok okursak birbirimizi o kadar iyi anlayacağız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.