Hakkı Bulut-Yunus Bülbül... TOPLAMDA 101. ALBÜMLERİNİ KUTLADILAR!..

Hakkı Bulut-Yunus Bülbül... TOPLAMDA 101. ALBÜMLERİNİ KUTLADILAR!..

Arabesk Müziğin muhteşem "Baba & Oğul"u Hakkı Bulut 60. Yunus Bülbül de 41. albümlerini piyasaya çıkar çıkmaz Etiler`deki Hatay Medeniyetler Sofrasında bir lansmanla kutladılar...

Oya Aydoğan, Gökhan Güney, Mahmut Tuncer, Devran İskender, Yağız, Fatih Mühürdar, Burhan Topal gibi isimlerinde katıldığı kutlama gecesine iki metrelik kebap şişleri damgasını vurdu.

Sanatçılar şişler eşliğinde poz verirken ortaya çıkan görüntü ise oldukça espriliydi. İki metrelik kebap şişlerinin arkasından görünmeye çalışan Hakkı Bulut ve Yunus Bülbül ise şişlerin arasında savaşçı gibi göründüler.

Gece de müzik dışında en çok konuşulan konu geceye sponsor olan Jet Enerji içeceğiydi... Alkol tüketilmeyen Hatay Medeniyetler Sofrası'nda konuklar herkese bolca dağıtılan Jet Enerji ile yemeklerini tükettiler. Özellikle Yunus Bülbül ve Gökhan Güney Jet Enerji'nin lezzetini anlata anlata bitiremediler...

HAKKI BULUT

60. Albüm 'İTİRAF' (2015- Ati Müzik): İtiraf/ Mutlu Et İkimizi/ Bu Yuvayı Kim Yıktı/ Yoksa 'İster Seve Seve? Şiir/ Enişte/ Çoktan Ayrılmalıydık/ Farkında mısın/ Günah Benim Kime Ne/ Kıymetlim/ Enişte 'remix'

Süpervizör: Nazlı Bulut, Yönetmen: Turgut Moğolkanlı, Tüm Söz ve Müzikler: Hakkı Bulut, Aranjör: Cenk Kandıralı

HAKKI BULUT; Arabesk Müziğin gerçek babalarından, yaratıcılarından, üstatlarından... 60. Albümü ile geliyor... Buram buram Hakkı Bulut kokan şarkılarıyla.

Hakkı Bulut, 3 Şubat 1945 tarihinde Tunceli'de dünyaya geldi. İlkokul 5'e kadar doğduğu köyde, ortaokul 1. sınıfı Tunceli?de, ortaokul 2. sınıfı Mazgirt'te okudu.

Daha sonra Adana'ya göçtü ve ortaokul 3. sınıfı Ceyhan'da bitirdi. Adana Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Adana Öğretmen Okulu'nu bitirip askere gitti. Öğretmenliğe başladığı yıllarda babasının saz çalmasının etkisi ve müziğe küçük yaşta olan ilgisi nedeniyle müzikle de uğraştı.

1969 yılında Adana'da yapılan Altın Ses Yarışması'nda 'İkimiz bir Fidanız' adlı bestesiyle 1. olarak plâk dünyasına ilk adımını attı. İlk olarak 'İkimiz Bir Fidanız' adlı bestesini okudu. Bu şarkısı daha sonra başta Kâmuran Akkor ve Tülây Özer olmak üzere çok sayıda sanatçı tarafından plâk yapıldı.

Bulut, o yıllarda yaptığı başta 'Ben Buyum/ Falcı/ Ben Köylüyüm/ Dokunmayın Dünyama' olmak üzere besteleriyle Arabesk Müziğin ilk temellerini atan sanatçılardan biri oldu.

2010 yılına kadar 60 albüm, 1000?e yakın eser, 6 Altın Plâk, 1 Altın CD, 'Ben Tövbemi Geri Aldım/ Son Mektup' adlı Long Play'i ile Altın Long Play ödülünü aldı. 1988 yıllarında Arabesk Müzik'teki bazı olumsuzlukları eleştirenler, Kültür Bakanlığı tarafından düzenlenen bir panelde bir araya geldi.

Konuşmacı olarak katılanlardan biri de Hakkı Bulut'tu. Sanatçı katılanların isteği üzerine 'Seven Kıskanır' adlı şarkısını bakanlığa sundu. Büyük beğeni ve ilgi gören bu eserle ilk kez TRT'nin kapıları resmi olarak Hakkı Bulut'a açıldı.

Bu şarkı TRT ekranlarında halka ve Atatürk Kültür Merkezi'nde basına sunuldu. Halk Müziği motifleri üzerine temel kuran sanatçının müziği 47 yılda ne bir benzeri ne de bir taklidi mümkün olmamış, ülkenin müziğinde bir ilk olarak çıkmış beste, söz ve sesi ile devam etti.

Halkın büyük bir kesimi tarafından tanınsa da Anadolu'da öğretmenlik yaptığı yıllar ve İstanbul?dan uzakta kalışı nedeni ile kaset ve eserleri dinlenirken, medyadan hep uzak kalmanın sıkıntılarını da yaşadı. Bütün beste ve sözleri kendisine ait olan sanatçı beş sinema filminde oynadı. 1977'de Ülkü Erakalın'ın yönettiği 'Dokunmayın Dünyama' adlı ilk filminde başrolleri Aysun Güven, İlhan Daner, Aliye Rona ve Nubar Terziyan ie paylaştı.

YUNUS BÜLBÜL

41. Albüm- DAMARBESK 'OF BE İSTANBUL? (2015- Ati Müzik): Deniz Dalgaları/ Elini de Salla Ula/ Baba/ Kutsal Aşk/ Beş Para Etmezsin/ Kız Sen Maraşlı mısın/ Of Be İstanbul/ Sen Yolcu Ben Hancı/ Bir Yabancı Duruyor/ Bir Gün/ Şak Şak Yap

Müzik Yönetmeni: Erdinç & Özcan Şenyaylar

YUNUS BÜLBÜL, müzik yaşamının 45. yılında 41. albümü 'Of Be İstanbul' ile geliyor.. Üstelik; Arabesk'i de aşarak, yepyeni bir sound ile DAMARBESK adını verdiği yeni müzik tarzıyla geliyor.. Bülbül'ün müziği bu kez daha sade, az elektronik, çok duygulu bir müzik ve çok duygulu bir ses... Hem duygulu hem de hareketli şarkılarında yepyeni bir Yunus Bülbül...

22 Nisan 1952 tarihinde İskenderun'da dünyaya geldi. Gerçek adı; Yunus Habbüloğlu. Yaşam kavgasına çok küçük yaşlardan itibaren başladı. Sinemalarda yer gösetiricilikten, gazoz satıcılığına kadar ne iş bulursa yaptı! Sesinin güzelliğini ilk fark eden ilkokuldaki müzik öğretmeni oldu ve ona 'Bülbül' takma adını o verdi. O günden sonra da adı Yunus Bülbül olarak kaldı.

1967 yılında İstanbul'a gelerek şansını denemek istedi. Ama olmadı. Yeniden İskenderun'a döndü. 1972'nin Nisan'ında askere gitti. Tezkerisini aldı. Bu kez de Almanya'yı koydu kafasına. 1969'un Nisan'ında gitti. 1971'de ilk 45'liği 'Sevmemeli' 'Karar Verdim İçmemeye/ Gençlik Baharı' adlı bestelerini plak yaptı. Almanya?da çeşitli gazino ve gece kulüplerinde sahneye çıktı.

Almanya'nın en büyük plak şirketlerinden Minareci'nin sahibi Tahir Minareci ile tanışması hayatını değiştirdi. Önce bu firmanın Almanya'daki kaset dağıtımını üstlendi, ardından bu firma hesabına yaptığı 'Kim Olursan Ol? adlı plağı ile önce Almanya, ardından Türkiye?de adını duyurmayı başardı. Bu arada rakip firma Türküola da 'Gurbetten Sılaya? adlı albümünü piyasaya çıkardı.

Bu albümünü arka arkaya yaptığı plaklar, çevirdiği televizyon dizileri ve Yeşilçam filmleri izledi. Pek çok bestesini başka sanatçılara da verdi. Özellikle 'Doğum Günü' adlı bestesi başta Bülent Ersoy olmak üzere hemen hemen tüm sanatçılar tarafından albümlerinde okundu.

'Peri Kızı? [Kibariye], 'Gurbet Yolcusu' [Kâmuran Akkor, Ceylan], 'Aldanma Çocuksun? [Müslüm Gürses, Kibariye], 'Yar Gibisin' [Müslüm Gürses], 'Sevmemeli' [Kamuran Akkor, Müslüm Gürses], 'Boşa Beni' [Ayşe Mine], 'Kul Kuldan Beter' [Ercan Turgut] tarafından plak yapıldı.

Müslüm Gürses'in 'Sevda Yolu' albümünün tüm sözleri ve besteleri Yunus Bülbül'e aitti. Üç kız, bir erkek babası ve 6 torun sahibi olan sanatçı, film ve müzik çalışmalarını İstanbul'da sürdürmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.