Hakkı Kıvanç... SESİZ SEDASIZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Hakkı Kıvanç... SESİZ SEDASIZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI!

Yeşilçam`ın en önemli karakter oyuncularından 84 yaşında hayata gözlerini yuman Hakkı Kıvanç`ın son yolculuğunda sanat dünyası yoktu!

Hayatını kaybeden Yeşilçam'ın tanınmış oyuncularından Hakkı Kıvanç, Beyoğlu'nda kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye sanat camiasından katılımın çok az olması Kıvanç'ın sevenleri tarafından 'vefasızlık' olarak yorumlandı.

Bir süredir mide kanseri rahatsızlığı yaşayan Yeşilçam oyuncularından Hakkı Kıvanç, 84 yaşında hayatını kaybetti. Kıvanç için İstiklal Caddesi'ndeki Ağa Camii'nde cenaze merasimi düzenlendi.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında Kıvanç'ın yakınları ve sevenleri saf tuttu. Cenazeye Türker İnanoğlu, Serdar Gökhan, Aytekin Akkaya İhsan Gedik, Hasan Yıldız, Necdet Kekeç, Tuğrul Meteer dışında sinema oyuncularından pek katılan olmadı.

Cenazeye katılımın az olmasını vefasızlık olarak nitelendiren dizi oyuncularından Kaya Erbaş, "Hakkı Kıvanç dediğimiz abimiz, 60'lı yıllarda bu işe başladı. Başrolü bile var. Zirvede olan kişiler yanında çalışmıştır.

Bir Cüneyt Arkın, Fikret Hakan'ı göremiyoruz burada. Gelen bir Serdar Gökhan var burada. Vefasızlık var. Yeşilçam'ı dışlamışlar zaten. Yeni jenerasyon Yeşilçam'ı tanımıyor zaten. Yeşilçam'ın sayesinde bulundukları yere geldiler." diye konuştu.

Yapımcı Türker İnanoğlu ise, "Ağır ağır Yeşilçam sineması her gün birer birer bitiyor. Çok üzülüyoruz. Ben geldiğimde vardı Hakkı. Çok beyefendi, efendi, centilmen bir kişiliğe sahipti. Amirlerine yönetmenlere ve yapımcıya karşı çok anlayışlıydı." dedi. Cenazeye katılımın az olmasını da değerlendiren İnanoğlu, "Herkes kendinden sorumlu. Ben hasta yatağımdan kalktım geldim." şeklinde konuştu.

Cenazede üzüntüsünü dile getiren eski oyunculardan Necdet Kökeş, "Zamanımız gelince hakkın rahmetine kavuşacağız. Belirli bir yaştan sonra yaratan ne emir buyurursa o olur." ifadesini kullandı.

Cenaze namazının ardından oyuncu için helallik istendi ve dualar edildi. Kıvanç'ın naaşı toprağa verilmek üzere Kulaksız Mezarlığı'na götürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.