• BIST 121.475
  • Altın 294,762
  • Dolar 5,8926
  • Euro 6,5369
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara -2 °C

Hale Akınlı... TİYATRO VE SİNEMA OYUNCUSU VEFAT ETTİ!

Hale Akınlı... TİYATRO VE SİNEMA OYUNCUSU VEFAT ETTİ!
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı Hale Akınlı hayatını kaybetti. Usta oyuncu 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Akınlı bir süredir akciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Hale Akınlı’nın cenaze töreni, 16 Aralık 2019 Pazartesi günü saat 10.00’da Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenecek.

Sanatçı, Şişli Camii’nde kılınacak öğle namazı sonrası Topkapı Çamlık Mezarlığı’nda toprağa verilecektir.

Hale Akınlı kimdir?

1941 yılında Ankara’da dünyaya gelen Akınlı, sanat hayatına Şehir Tiyatroları'nda başladı. Sanatçı, 35 yılı aşkın süre boyunca bu kurumda aktif roller aldı.

Tiyatronun dışında TRT ve özel televizyon kanalları başta olmak üzere birçok kurum ve kuruluşta seslendirme yaptı

Kariyeri boyunca Fakir Baykurt'un eserinden uyarlanan "Tırpan", Nezihe Meriç'in kitabından uyarlanan "Sular Aydınlanıyordu", bir Aziz Nesin uyarlaması olan "Hadi Öldürsene Canikom"un başını çektiği onlarca temsilde rol aldı.

 Sanatçı, Zeki Ökten'in yönettiği ve senaryosu Yılmaz Güney'e ait olan, Şerif Sezer ve Tarık Akan'ın başrollerinde yer aldığı "Yol" başta olmak üzere Şerif Gören'in yönettiği "On Kadın", Tunç Başaran'ın "Uçurtmayı Vurmasınlar" gibi pek çok filmde yer aldı.

2018'de Mam'art tarafından sahnelenen "Empatopya"da sezon boyu rol aldı. Kendisi gibi tiyatro sanatçısı Hamit Akınlı ile evli olan sanatçı sadece tiyatroya değil, sinemaya ve televizyon dünyasına yaptığı katkılarla, sahici oyunculuğu ile zihinlerde yer etti.

İBB Şehir Tiyatroları’nda Rol Aldığı Bazı Oyunlar

Dullar : Fitzgerald Kusz - 2010

Coriolanus : Wiliam Shakespeare - 2009

Bernarda Alba'nın Evi : Federico Garcia Lorca  - 2008

Hadi Öldürsene Canikom : Aziz Nesin - 2004

Çın Sabahta : Nezihe Meriç - 2001

Kuyruklu Yıldız Altında : Hüseyin Rahmi Gürpınar\Güner Sümer - 1997

Sular Aydınlanıyordu : Nezihe Meriç 

Tırpan : Fakir Baykurt\Taner Barlas  - 1979

Kocadağlar Ağası : Sabahattin Engin -1967

Filmografisi

Kara Ekmek : 2015

Güneşi Beklerken : 2013-2014

Keşanlı Ali Destanı : 2011

Umutsuz Ev Kadınları : 2011

Karadağlar :  2010

Yağmurdan Sonra :  2008

Bez Bebek :  2007

Kabuslar Evi "Gece Gelen Arkadaşlar" : 2006

Gece Yürüyüşü :  2004

Kısa Devre : 2002

O da Beni Seviyor :  2001

Karanlıkta Koşanlar :  2001

Dadı :  2000

Şehnaz Tango :  1996

Uçurtmayı Vurmasınlar :  1989

Bıçkın :  1988

Kaçamak :   1987

On Kadın :  1987

Merhamet :   1986

Sen Türkülerini Söyle :  1986

Dağınık Yatak :  1984

Yol :  1981

Tatlı Çarşamba : 1979

Hale Akınlı’nın ölüm haberinin ardından sanat dünyasından birçok isim üzüntüsünü paylaştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2007 Magazin Kolik | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.