Halit Refiğ... USTA YÖNETMEN ÖZEL BİR PROGRAMLA ANILACAK !..

Halit Refiğ... USTA YÖNETMEN ÖZEL BİR PROGRAMLA ANILACAK !..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, Türk Sineması’nın duayen yönetmenlerinden Halit Refiğ’i düzenleyeceği özel bir programla anacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, kültür ve sanat hayatımızda kalıcı izler bırakan kıymetli isimleri hatırlamaya devam ediyor.

İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 2009 yılında kaybettiğimiz Türk Sineması’na yıllarca emek veren ünlü yönetmen ve senarist Halit Refiğ’i düzenleyeceği özel bir etkinlikle yâd edecek. 

Türk Sineması’nın geniş kitlelere yayılmasını sağlayan ve birçok unutulmaz filme imza atan usta yönetmen Halit Refiğ, 14 Kasım Cumartesi günü İBB Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde anılacak. Programda, görüşleri ve çalışmalarıyla “Ulusal Sinema” akımının öncülüğünü yapan ve Türk Sineması’nın halktan kopmadan kendi kimliği ve gerçeğiyle özgün yerini oluşturması konusunda önemli düşünceler ortaya koyan Refiğ hakkında bir panel düzenlenecek. Moderatörlüğünü yapımcı, yönetmen ve sinema yazarı Alican Sekmeç’in yapacağı panele; İBB Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen, Halit Refiğ’in eşi Gülper Refiğ, yönetmen ve senarist Mesut Uçakan ile gazeteci ve yazar Ali Saydam konuşmacı olarak katılacak. Sinemaseverlerin ilgiyle takip edeceği programda, yarım asırlık sinema hayatında birçok filmin yönetmenliği ve senaristliğini üstlenen Halit Refiğ’in; hayatı, filmleri ve Türk Sineması üzerinde bıraktığı etkiler ile izler anlatılacak. Programda ayrıca Alican Sekmeç'in Halit Refiğ'in tüm yazı ve röportajlarını topladığı kitabının tanıtımı da yapılacak. Halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan “Halit Refiğ’i Anma Programı”, 13.00’de başlayacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.