Haluk Levent... 'ADAYLIK TEKLİFİ' BİLMECESİ; 'KEŞKE BU TARTIŞMALARIN İÇİNDE OLMASAYDIM!'

Haluk Levent... 'ADAYLIK TEKLİFİ' BİLMECESİ; 'KEŞKE BU TARTIŞMALARIN İÇİNDE OLMASAYDIM!'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için şarkıcı Haluk Levent'e teklif götürülmesi ve Levent'in ise teklife olumsuz yanıt vermesi siyaset gündemine.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Kurumsal düzeyde Haluk Levent'e teklif götürmedik" derken Haluk Levent'ten ikinci bir açıklama geldi. Levent, "Ben zaten yazılı bir resmi teklif geldi demedim. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım, konuştuk." ifadelerini kullandı.

Hatay'da istifa çağrıları yapılan CHP'nin yerel seçimler için yeniden aday gösterdiği Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yönelik protestolar CHP'de kafaları karıştırdı.

 CHP, Savaş'ın adaylığı için anketleri işaret eden şarkıcı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent'e Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklif etti. Levent ise yaptığı açıklamayla teklifi reddetti.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in "Kurumsal düzeyde Sayın Haluk Levent'e teklif götürmedik" demesi üzerine Levent'ten ikinci açıklama geldi. Levent, "Ben zaten yazılı bir resmi teklif geldi demedim. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım, konuştuk." ifadelerini kullandı.

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için şarkıcı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent'e teklif götürmesi ve Levent'in ise teklife olumsuz yanıt vermesi siyaset gündemine ses getirdi.

Teklif, tam da CHP'nin Hatay'da yeniden aday gösterdiği ve halk tarafından tepki karşılanan mevcut Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a yönelik istifa çağrıları üzerine geldi.

"KURUMSAL DÜZEYDE HALUK LEVENT'E TEKLİF YAPMADIK"

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "CHP'den Hatay Büyükşehir başkan adaylığı için teklif gelmesi hakkında: Canlarım! Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi.

Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var." ifadelerini kullanan Levent ile ilgili CHP Sözcüsü Deniz Yücel dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

CHP Sözcüsü Yücel, "Kurumsal düzeyde Sayın Haluk Levent'e ya da başka birisine adaylık teklif edilmesi gibi bir şey söz konusu değil." ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Deniz YücelCHP Sözcüsü Deniz Yücel

"BANA ÜST DÜZEYDEN SÖZLÜ TEKLİF YAPILDI"

Haluk Levent ise Yücel'in açıklamaları sonrası sosyal medya hesabından ikinci bir paylaşım yaparak konuya açıklık getirdi. Levent paylaşımında, "CHP sözcüsü Deniz Yücel 'Haluk Levent'e kurumsal bir teklif yapmadık' demiş.

Herkes arıyor beni. Haliyle açıklayayım. Evet bana yazılı bir teklif yapılmadı. Ben zaten yazılı bir resmi teklif geldi demedim. Sözlü yapıldı. Üst düzeyden yapıldı. 3 kez arandım. Konuştuk. Hatta 'Lütfen bu konuşmalar aramızda kalsın' dedim.

Sabah gazeteciler art arda arayıp soru sordular. Şaşkınlıkla 'Kimden duydunuz?' dedim. Hepsi de parti içinden duyduk dediler. Haberi yapan gazeteci Murat Ağırel. Bence ona sorsunlar kimden duymuş diye. Keşke bu tartışmaların içinde hiç olmasaydım ama yapacak bir şey yok." ifadelerini kullandı.

CHP'nin Hatay adaylığı teklif ettiği Haluk Levent'ten ikinci açıklama: 3 kez arandım

Kaynak:haberler.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.