HANIMLAR DİKKAT!.. FAZLA KİLO GEBE KALMAYI DA ETKİLİYOR !..

HANIMLAR DİKKAT!.. FAZLA KİLO GEBE KALMAYI DA ETKİLİYOR !..

Günümüzde yaygınlığıyla birlikte önemi de giderek artan obezite, sadece sağlıklı yaşam kalitesini düşürmekle kalmayıp üreme sağlığı üzerinde de negatif etki yaratıyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Güvenç Karlıkaya, yapılan çalışmaların, kilo fazlası olan kadınların gebe kalabilme sürelerinin uzadığını, gebe kaldıklarında daha fazla düşük risklerinin de arttığını gösterdiğini söylüyor.

Op. Dr. Karlıkaya?nın verdiği bilgiye göre, çocuk sahibi olabilmek için aşılama veya tüp bebek gibi tedavilere ihtiyaç duyulduğunda ise başarısızlıkla karşılaşma riskleri daha da yükseliyor.

Fazla kilo gebelik sürecini de zorlaştırıyor

Op. Dr. Karlıkaya, kilo fazlalığı durumunda, gebelik sırasında gebelik sürecini olumsuz etkileyebilecekhipertansiyon, gebelik şekeri, erken doğum veya iri bebek gibi problemlerle daha fazla karşılaşıldığının da altını çiziyor.

Obezite çocuk sahibi olma şansını azaltıyor

Çağımızın hastalığı olan obezite sadece kalp hastalıkları, diyabet, hipertansiyon gibi insan sağlığını ciddi şekilde etkileyen problemlere yol açmıyor, aynı zamanda çocuk sahibi olmak isteyen kadınlarında şansını ciddi şekilde etkiliyor.

Op. Dr. Güvenç Karlıkaya, bunun için çocuk sahibi olmak isteyen obez kadınların, özellikle de tüp bebek tedavileri gibi önemli süreçlere başlamadan önce, profesyonel diyet önerileri almaları ve aktif bir yaşam tarzı ve egzersiz programları uygulayarak kilo vermelerini öneriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.