Harvey Weinstein... CİNSEL SALDIRI DAVASINDA 16 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ!

Harvey Weinstein... CİNSEL SALDIRI DAVASINDA 16 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ!

Film yapımcısı Harvey Weinstein, Los Angeles'taki cinsel saldırı davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

 

 Weinstein, TMZ'ye şunları söyledi: "Orada olmadığım bir suç için hüküm giymiş olmak inanılmaz. Ben masumum.

Hiç kimseye tecavüz etmedim veya saldırmadım. Bu kişi en az üç kez yalan yere yemin etti ve ardından kürsüde 'asla' yapmayacağını söylediğinde para için dava açıldı.

Asla onunla birlikte olmadım. Tüm iddia olayı, para kapmak için bir tuzaktı.

Harvey Weinstein , Los Angeles'taki cinsel saldırı davasında 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Lisa B. Lench, gözden düşen film yapımcısını Perşembe günü Los Angeles şehir merkezindeki bir mahkeme salonunda mahkum etti.

Weinstein, ( Mahkemede takma isimle adı geçen) dört kadına cinsel tacizde bulunmakla suçlandı ve jüri sonunda onu kadınlardan birine tecavüz ve cinsel saldırıdan suçlu buldu.

 Jüri, Weinstein'ı Jane Doe 1 ile ilgili tüm suçlamalardan - zorla tecavüz, yabancı bir nesneyle cinsel ilişkiye girme ve zorla oral çiftleşme - suçlu buldu.

Yargıç, onu sözlü çiftleşme suçundan 8 yıl, zorla girme suçundan 6 yıl ve tecavüz suçlamasından 2 yıl hapis cezasına çarptırdı, ancak bunlar art arda yargılanacak.

Jüri, Jane Doe 2 ve 4 ile ilgili suçlardan - zorla tecavüz, zorla oral çiftleşme ve zaptetme yoluyla cinsel darp - asıldı ve Weinstein, Jane Doe 3'ten gelen zaptetme suçlamasıyla cinsel bir darptan suçsuz bulundu.

Weinstein'ın temsilcisi Juda Engelmayer , TMZ'ye şunları söyledi:

"Yaşı, sağlığı ve Los Angeles'taki mahkûmiyetinin koşulları göz önüne alındığında, yargıç ve savcının çok iyi bildiği yalan söyleyen bir kişiye karşı bu çok acımasız bir ceza. 

Bu eylemi kutlayacak pek çok kişi var, ancak bu adalet ve adalet için üzücü bir gün ve umarım bundan memnun olan hiç kimse, umutsuzca ve sessiz bir şekilde dururken iptal kültürünün yanlış tarafına yakalanmaz.'

Weinstein, New York'ta 2020 yılında aldığı tecavüz mahkumiyeti için 23 yıl hapis cezasını çekiyor, ancak eyaletin en yüksek mahkemesi bu davada bir temyiz başvurusunda bulunmayı kabul etti.

Weinstein hakkındaki iddiaların ortaya çıkması ardından kadınların, uğradıkları cinsel tacizleri sosyal medyada "#MeeToo" etiketiyle gündeme getirmesi, dünyada kampanyaya dönüşmüştü.

#MeToo" kampanyasıyla birlikte Weinstein, aralarında ünlü oyuncuların da bulunduğu çok sayıda kişi tarafından tacizle suçlanmıştı.

 

 

Kaynak:tmz.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.