Harvey Weinstein... CİNSEL SALDIRI DAVASINDA SUÇLU BULUNDU!

Harvey Weinstein... CİNSEL SALDIRI DAVASINDA SUÇLU BULUNDU!

Dünyaca ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ın, taciz ettiği kadınların konuşması ile yıllarca süren skandal ortaya çıkmış ve #MeToo akımı başlamıştı. Aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 80'den fazla kadın, Weinstein'ın kendilerine yaşattıklarını anlatmıştı. Açılan davalar sonucu mahkemeye çıkan yapımcı, cinsel saldırı ve cinsel taciz iddialarından suçlu bulundu.

Aralarında Ashley Judd gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 80'den fazla kadın, ünlü yapımcı Harvey Weinstein'ın tecavüzüne ya da tacizine maruz kaldığını söylemişti.

Özellikle 1990 ve 2000'li yıllarda yapımcılığını üstlendiği filmlerin başarısıyla 'Hollywood'un en etkili isimlerinden birisi' olarak anılan Weinstein hakkında ortaya çıkanlar, önce ABD'de, ardından da dünya genelinde #MeToo (Ben de) hareketinin yayılmasına yol açmış; çok sayıda kadın başlarına gelen cinsel saldırı olaylarını kamuoyuyla paylaşmıştı.

"FRIDA BENİM ÇIĞLIK ATMA ŞEKLİMDİ"

Tacize uğrayan kadınlardan biri olan Salma Hayek, bu konuda yaptığı açıklamada; şu ifadeleri kullanmıştı:

Weinstein olayını neden daha önce açıklamadığımı sorguluyorum.

Tepki göstermiştim ama kamuoyuna duyurmada ‘Neden cesaretim yoktu?’ diye soruyorum.

Fakat şu anda da söyleyebilirim ki Frida Kahlo’nun mirasını ve Meksika kültürünü onurlandıran bir filmde olmak için Weinstein'e katlandım.

Frida, benim için feminist bir ifadeydi ve çığlık atma şeklimdi. Weinstein’in bu çığlığı bastırmasına izin veremezdim.

ANGELINA JOLIE SON ANDA KURTULDU

Weinstein'in kurbanı olmaktan son anda kurtulduğunu itiraf edenlerden biri de Angelina Jolie olmuştu.

Geçtiğimiz yıl The Guardian'a röportaj veren Jolie, Weinstein'ın kendisini de taciz etmeye kalkıştığını ama bundan bir şekilde kaçtığını söylemişti.

Jolie, bu olayın 1998 tarihli 'Playing By Heart' adlı filmin çekimleri sırasında yaşandığını aktarmış ve meslektaşlarını Weinstein'e karşı uyardığını eklemişti.

Hatta Martin Scorsese'nin The Aviator filmi için teklif aldığını ama yapımcı Weinstein olduğu için bunu reddettiğini de eklemişti.

"ARAMIZDA OLANLARI KİMSEYE ANLATMA"

Gwyneth Paltrow da gençlik yıllarında kariyerinin henüz başlarında yaşadıklarını şöyle anlatmıştı:

Bana Weinstein ile otel odasında buluşmam söylenmişti. Herhangi bir şüpheli durumla karşılaşacağımı sanmıyordum. Çünkü beni oraya bir ajans yollamıştı.

Babası Bruce Paltrow da bir dönem Hollywood'un ünlü yapımcılarından biri olan güzel oyuncu, otel odasında buluştuklarında Weinstein'ın kendisine masaj yapmaya başladığını belirterek;

"Otel odasında ona katılmamı söyledi" diye konuşmuştu. Yapımcının bu isteğini reddettiğini söyleyen Paltrow, ona; "Benim Harvey amcam olduğunu sanıyordum" diye yanıt verdiğini de anlatmıştı.
Gwyneth Paltrow, Weinstein'ın "Aramızda olanları sakın kimseye anlatma" dediğini, ancak kendisinin o dönem sevgilisi olan Brad Pitt'e yaşadıklarını anlattığını belirtmişti.

Güzel oyuncu, bu olup bitenlerden sonra 'yıkılmış' hissettiğini de sözlerine eklemişti.

SUÇLU BULUNDU

Tüm bunların ardından şu anda 70 yaşında olan Harvey Weinstein, kendisine karşı dava açan; 'Jane Doe' 1 olarak anılan Rusya doğumlu, İtalya'da yaşayan ve kimliği belirlenemeyen bir modelin cinsel saldırı ve cinsel taciz iddialarından suçlu bulundu.

Mahkeme, California Valisi Gavin Newsom'un eşi Jennifer Siebel ile 'Jane Doe 2' ismiyle anılan başka bir kadının iddiaları hakkında delil yetersizliği nedeniyle görevsizlik kararı verdi.

İşlediği suçlarla #MeToo hareketini başlatan gözden düşmüş patron, kendisini 2010 yılında bir otelde tedavi eden ve 'Jane Doe 3' olarak bilinen başka bir kadın tarafından yapılan cinsel darp iddiasından ise beraat etti.

Böylece Weinstein, kendisine yöneltilen 7 suçlamanın 3'ünde suçlu bulunmuş oldu.

10 GÜN SÜRDÜ

DailMail'de yer alan habere göre; bu kararlara, jüri üyelerinin Weinstein'a yöneltilen yedi suçlama üzerinde üç hafta boyunca müzakere etmelerinin ve 10 gün boyunca toplam 41 saat toplantı yapmalarının ardından varıldı.

Weinstein, 2020 yılında da başka bir cinsel istismar davasında daha suçlu bulunmuş ve 23 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak:milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.