Hasan Hüseyin Demirel... KENDİNİ YAKARAK YAŞAMINA SON VERDİ!

Hasan Hüseyin Demirel... KENDİNİ YAKARAK YAŞAMINA SON VERDİ!

22 Şubat gecesi Beyoğlu`nda üstüne benzin dökerek kendini yakan Protest Müziğin tanınmış ses sanatçısı ve bestecisi Hasan Hüseyin Demirel,tedavi gördüğü Kocaeli`nin Derince İlçesindeki yanık tedavi merkezinde yaşamını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, 22 şubat gecesi Beyoğlu'nda üstüne benzin dökerek kendini ateşe veren Hasan Hüseyin Demirel, ölmeden önce facebook sayfasına "Aşk için ölme vaktidir.Hoşçakalın Arkadaşlar " şeklinde bir veda yazısı yazdı.

Sanatçının Cenazesi Zeytinburnu Erikli Baba Cem Evinde düzenlenecek törenin ardından Zeytinburnu Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verildi...

Hasan Hüseyin Demirel, Arif Sağ'ın Başkanlığını yaptığı MESAM'da Yönetim Kurulu Üyesiydi.

Hasan Hüseyin DEMİREL Kimdir ?

Bir dönemin protest müzik bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu...

80'li yıllarda baskıya karşı, halk müziği politikleşti. Bu alanda eser veren sanatçılar risk altındaydı, eserlerini sahiplenecek yapımcı bulamıyorlardı.

Hasan Hüseyin Demirel o ortamda, hem beste yaptı hem de Ahmet Kaya, Emre Saltık gibi isimlerin yapımcılığını üstlendi. Sanatın ve sanatçının baskılara rağmen var olmasını sağladı. Böylece 80'lerde yükselişe geçen özgün müziğin öncüsü oldu.

Edip Akbayram, Ahmet Kaya, Ferhat Tunç başta olmak üzere yüzlerce sanatçı tarafından eserleri okundu. Edip Akbayram'dan hatırlanacak "Güneş Battı", "Ölüm dediğin nedir ki", "Bize Yazıktır", Vay bebem", kKızılırmak'ın denizlere (tay), Emel Müftüoğlu'nun "Hangimiz (yalancıklar söylemedik ki)" gibi şarkılarda imzası bulunur.

"Halepçe" ve "Dokuz Sekiz" albümüyle ses zamanında oldukça popüler olmuştu....

Öncü sanatçı Demirel, örgütlüydü, mücadeleciydi. İşçi Partisi üyesiydi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum