HER ŞEHRİ ÜNLÜSÜ İLE GEZMEYE KALDIĞI YERDEN DEVAM!

HER ŞEHRİ ÜNLÜSÜ İLE GEZMEYE KALDIĞI YERDEN DEVAM!

İç turizmi yaygınlaştırmak ve Türkiye’nin keşfedilecek tarihi, kültürel zenginliklerini tanıtmak üzere Pervin Ersoy’un yürüttüğü ‘Her Şehri Ünlüsüyle Geziyoruz’ projesi, uzun bir aradan sonra seyahatlerine kaldığı yerden devam etmeye başladı.

Pervin Ersoy ve tur katılımcıları Ayvalık ve Cunda'ya uzanan masalsı birkaç gün geçirerek tarihin izini sürdü.

 

Türkiye’nin tanıtımı; tarihi ve doğal güzelliklerinin keşfi için devam eden turun Balıkesir Cunda'ya düzenlenen özel seyahat, sonbaharda Ege'yi keşfetmek isteyenler için sürprizlerle dolu bir buluşma oldu.

 

Rotahane ve projenin iş ortağı Bukla Tur tarafından gerçekleştirilen, Cunda turunda her seyahatte olduğu gibi ünlü isimler de vardı.

 

İlker Ayrık, Rachel Araz, Zara, İsmail Acar gibi isimlerin katılımıyla Cunda seyahati renklendi.

 

Seyahatin ilk gününde; her adımında büyükşehrin temposunun aksine sakinliğin ve dinginliğin hissedildiği Cunda sokaklarını gezen ekip, Cunda'nın tarihi değerlerinden Taksiyarhis ve Agios Yannis Kiliseleri, Sevim Kent ve Nejdet Kent Kitaplığı'nı ziyaret etti.

 

Ardından sanat, eğlence ve kültür aktivitelerinin merkezi olan Ayvalık'a kısa bir yolculuk yapıldı. Kentin renkli sokaklarının yanı sıra Ayvalık'ın simgelerinden biri olan Şeytan Sofrası da ziyaret edilen noktalar arasındaydı.

 

Unutulmayacak fotoğraf kareleriyle bu seyahati ölümsüzleştiren konuklar, Cunda'da Ziya Bey Konağı'nda geceyi noktaladı.

 

Kültür ve doğallığı günümüze taşır nitelikte dekore edilen Ziya Bey Konağı her ayrıntısıyla misafirlere huzuru yaşattı.

 

Zeytin ağaçlarının anavatanı Bergama'da 'Zeytincilik Tesisleri' ve Bergama Antik Kenti ikinci gün katılımcılara unutulmayacak doğallıkta anlar yaşattı.

 

Dolu dolu yaşanan seyahatte Küçükköy'deki sanat sokakları da keşif noktaları arasındaydı. Seyahatin son durağı ise bugün otel olarak hizmet veren, 1862'de inşa edilen ve 2019’da yeniden kapılarını açan Cunda'nın tarihi yapısı Despot Evi oldu.

 

İçinde bulunduğumuz zamanlarda iç turizmin taşıdığı öneme vurgu yapan ve tüm katılımcılara teşekkür eden Pervin Ersoy, "Henüz pandemi başlamadan hayata geçirdiğimiz ve Türkiye topraklarını keşfe çağırdığımız bu turumuzun bugün kazandığı anlam gerçekten çok büyük.

 

Seyahat kısıtlamaları ve pandemi nedeniyle iç turizme yönelen pek çok kişi gördü ki bu ülkede keşfedeceğimiz çok güzellik ve tarih var.

 

Bu nedenle Rotahane olarak turlarımıza devam edip, yeni yerlere seyahati teşvik etmeye devam edeceğiz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.