Hidayet Türkoğlu..."MADAME TUSSAUDS'DA BİR BASKETBOL DEVİ!..

Hidayet Türkoğlu..."MADAME TUSSAUDS'DA BİR BASKETBOL DEVİ!..

Madame Tussauds’nun Aralık ayında İstanbul’da açılacak yeni merkezinde balmumu figürü sergilenecek ünlüler arasına Hidayet Türkoğlu da katıldı.

Yetenekli sporcu ve Türkiye Basketbol Federasyonu yeni Başkanı, açılış töreni öncesinde tıpatıp kendisine benzeyen figürüyle ilk kez kameraların karşısına geçti. 

İstanbul, 4 Kasım 2016 – Madame Tussauds İstanbul’un açılışı için geri sayım hızlanırken, merkezde yer alacak isimler de birer birer belli oluyor. Son olarak Hidayet Türkoğlu’nun balmumu figürü, başarılı sporcunun da katıldığı bir etkinlikle basına tanıtıldı.  

Hidayet Türkoğlu: “Bir yıl boyunca figürün hazırlanmasını adım adım izledim” 

Aralık ayında Grand Pera binasında hizmete girecek Madame Tussauds İstanbul kapılarını ilk kez basın mensuplarına açtı. Tarih, kültür sanat, spor, sinema ve parti gibi beş farklı konseptte tasarlanan merkezde her alanın en ünlü isimleri, karakterlerine uygun arka planlarla sergileniyor.

Merkezde gerçekleştirilen etkinlikte kendi balmumu figürüyle yan yana gelen Hidayet Türkoğlu, “Madame Tussauds gibi köklü bir markaya ait bu merkezde balmumu figürümün Türkiye’nin ve dünyanın kendi alanındaki en önemli isimleri ile birlikte yer alacak olmasından büyük mutluluk duydum.

Figürün yapım süreci ve son halini bekleme dönemi son derece heyecan verici geçti. Geçen yıl kasım ayında detaylı çekimler ve ölçümler yapıldı.

Bir yıl boyunca figürün oluşmasını adım adım izledim. Sonuçta şimdi tıpatıp bir benzerimle karşınızda olmak çok heyecan verici” dedi.  

Sarper Hilmi Suner: “Tüm Hidayet Türkoğlu hayranlarını Madame Tussauds İstanbul’a bekliyoruz” 

Avrupa’nın en büyük eğlence merkezi işletme firması Merlin Entertainments şirketine ait LEGOLAND® Discovery Centre ve Madame Tussauds İstanbul’un Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner ise, 250 yıllık büyüleyici bir tarihe sahip Madame Tussauds’nun dünya çapındaki 21’inci merkezini İstanbul’da açacağını belirterek, şunları kaydetti:

“Eğlenceli, interaktif ve eşsiz bir eğlence sunmaya hazırlandığımız Madame Tussauds İstanbul’da Türkiye’den ve dünyadan 60’a yakın ünlü ismin figürü sergilenecek.

Hepsi tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset alanlarına ismini parlak harflerle yazdırmış; hepimizin yakından tanıdığı, sevdiği ve takdir ettiği kişiler.

Geniş bir figür yelpazesiyle doğu ile batının buluştuğu İstanbul’da hem geçmişle bugün hem de Türkiye ile dünya arasında bir köprü kuruyoruz.

Madame Tussauds büyüsünü hep birlikte deneyimlemek için çok az zaman kaldı ve heyecanımız açıkladığımız her yeni figürle birlikte artıyor.

Hem Türkiye’de hem de dünyada geniş bir hayran kitlesine sahip Hidayet Türkoğlu’nun figürünü de yeni merkezimizde sergilemek için sabırsızlanıyoruz.

Ünlü sporcunun tüm hayranlarını Aralık ayı itibariyle figürü yakından incelemek ve birlikte fotoğraf çektirmek üzere Madame Tussauds İstanbul’a bekliyoruz.”  

Formayı Hidayet Türkoğlu bağışladı 

Profesyonel basketbol yaşamına 1996 yılında Efes Pilsen’de başlayan Hidayet Türkoğlu, NBA’de 15 yıl boyunca çok başarılı bir performans göstererek 2008 yılında “en çok gelişme kaydeden oyuncu” seçildi. 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda “12 Dev Adam”ın büyüleyici takım kaptanı olarak Türkiye’yi temsil eden ve ülkemize basketbol tarihinin en iyi sonuçları aldığı dönemi yaşatan Türkoğlu, Kasım 2015’te uluslararası basketbol kariyerini sona erdirdi.

Kısa süre önce gerçekleştirilen seçimlerin ardından da Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığı görevini üstlendi.  

Dünya basketbol yıldızları arasına katıldı 

Hidayet Türkoğlu’nun 19 Kasım 2015 yılındaki fotoğraf çekimi ve ölçüm süreci temel alınarak hazırlanan figürünün üzerindeki milli takım forması da kendisi tarafından bağışlandı.

Madame Tussauds’nun dünya çapındaki diğer merkezlerinde figürlerine yer verilen basketbolcular arasında Kobe Bryant, Gilbert Arenas, Dirk Nowitzki, Jeremy Lin, Stephen Curry ve Yao Ming bulunuyor.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.