İ.B.B. CEMAL REŞİT REY'DEN DOPDOLU BİR MÜZİK RESİTALİ...

İ.B.B. CEMAL REŞİT REY'DEN DOPDOLU BİR MÜZİK RESİTALİ...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta dopdolu programıyla İstanbullulara müzik resitali sunacak.

İstanbulluları müzikle bir araya getiren İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta birbirinden özel programlarla karşınızda olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdüren Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR), bu hafta dopdolu programıyla İstanbullulara müzik resitali sunacak.   

Türk Sanat Müziği’nin değerli sanatçısı Belkıs Özener’e saygı programı, “Müziğin Ustaları” konser dizisi kapsamında 13 Mart Pazartesi günü CRR’de gerçekleşecek. Çiğdem Yarkın, Dilek Türkan, Öygü Gürman ve Yonca Lodi’nin konuk sanatçı olarak katılacağı konser, 20.00’de başlayacak. Yeşilçam filmlerinin unutulmaz sesi Özener’in seslendirdiği eserlerin yorumlanacağı gecede dinleyiciler keyifli bir akşam yaşayacak.

İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, 20. yüzyılın en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi’nin 102. yıl dönümünün kutlanacağı ve şehitlerimizin aziz hatıralarının yâd edileceği özel bir programa ev sahipliği yapıyor.

Ülkemizin müzik tarihine anlamlı eserler kazandıran Çetin Işıközlü’nün Çanakkale kahramanlarına ithâfen bestelediği “Çanakkale Kahramanları: Destansı Oratoryo”su zaferin gününde 18 Mart Cumartesi 20.00’de CRR’de seslendirilecek. Şef Çetin Işıközlü yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası, millî şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un şiirleri üzerinden bestelenen eserleri yorumlayacak.

Konsere; soprano Burçin Savigne, mezzo soprano Aylin Ateş, tenor Bülent Külekçi ve bariton Tuncay Kurtoğlu solist olarak katılacak. Şükrü Türen’in ise Atatürk rolünde anlatıcı olarak yer alacağı bu program, ücretsiz olarak gerçekleşecek.

Türk müziği hayranları için eski bir gelenek olan gündüz konserlerine tekrar hayat veren İBB CRR Konser Salonu, “İstanbul’da Pazar Konserleri” kapsamında usta sanatçıları sahnesinde ağırlamaya devam ediyor. Gündüz gerçekleşen konserlerin bu ayki ikinci konukları Dursun ve Yeşim Salkım olacak. 60 yıllık sanat yaşamında sayısız konserler veren Dursun Salkım yirmi yıl aradan sonra ilk kez kızı Yeşim Salkım ile aynı sahneyi paylaşacak. 60’lı yıllardan günümüze değin unutulmayan şarkıların seslendirileceği program, 19 Mart Pazar günü gerçekleşecek. Dinleyicileri güzel bir pazar günü yaşatacak bu konser, 14.00’te başlayacak.

CRR’de “Şostakoviç Günleri” başlıyor

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu, iki gün boyunca devam edecek olan ve 20. yüzyılın önemli bestecilerinden Şostakoviç’in eserlerinin seslendirileceği “Şostakoviç Günleri” programına ev sahipliği yapacak. Etkinlikte, yarım asra yakın müzik hayatında döneminin olaylarını müziğiyle dile getiren Lenin Nişanı sahibi piyanist Şostakoviç’e özel beş konser programı ülkemizin önemli klasik müzik sanatçıları tarafından gerçekleşecek.

“Şostakoviç Günleri” programı, 15 Mart Çarşamba günü flütte Aslıhan And, piyanoda Jerfi Aji ve klarnette Evrim Güvemli’nin yer aldığı genç sanatçılar fuaye konseriyle 15.30’da başlayacak. Akabinde Hakan Şensoy'un şefliğindeki Ensemble Architek’Türk 17.30’da fuaye alanında bir konser verecek. Keman ve piyanonun mükemmel ikilisi Sevil Ulucan Weinstein ile Özgür Ünaldı da aynı gün 20.00’de klasik müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatacak.

Programın ikinci günü olan 16 Mart Perşembe 17.00’de Saygun Quartet dinleyicilerinin karşısında olacak. “Şostakoviç Günleri” programı, Şef Hakan Şensoy yönetimindeki Filarmonia İstanbul’un vereceği konser ile son bulacak. Gökhan Aybulus’un solist sanatçı olarak katılacağı program, 20.00’de gerçekleşecek.

yonca-lodi-4-foto.jpgoyku-gurman3.jpgsaygun-quartet-foto.jpgflarmonia-istanbul-gorsel--(1)--shostakovich1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.