İBB 35. Genç Günler...MUHTEŞEM KONSERLE SONA ERDİ!

İBB 35. Genç Günler...MUHTEŞEM KONSERLE SONA ERDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın geleneksel olarak düzenlediği 35. Genç Günler, 19 Mayıs 2019 Pazar günü Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde gerçekleştirilen 100. Yıl Darülbedayi Atölyesi Korosu Konseriyle sona erdi.

 Hakan Elbir yönetiminde Türk ve Dünya müzikallerinden seçmelerin yer aldığı konser seyircinin büyük beğenisini kazandı.

35. Genç Günler etkinliklerinde, lise gruplarının 35 seans, konservatuvarların 23 seans, üniversite tiyatro kulüp ve topluluklarının 19 seans, misafir tiyatro ekiplerinin 9 seans, İBBŞT Genç Tiyatro’nun 6 seans, İBBŞT Darülbedayi Atölyesi’nin 2 seans oyunu sahne aldı.

35. Genç Günler’de Haldun Taner’in “Keşanlı Ali Destanı,” Anton Çehov’un “İvanov,” Goethe’nin “Faust,” William Shakespeare’in “Hamlet,” Dostoyevski’nin “Öteki Ben” gibi klasik eserleri, genç tiyatrocuların performansıyla sahnelendi.

İBB Şehir Tiyatroları ve Türk Kadınlar Birliği İstanbul Şubesi’nin birlikte oluşturduğu 25. Bedia Muvahhid Ödülü bu yıl Şehir Tiyatroları oyuncusu Aslı Altaylar’a verildi.

İBB Şehir Tiyatroları Candan Sabuncu 10. Liseler Arası Tiyatro Buluşması kapsamında sahnelerini liseli gençlere açtı.

Ümraniye ve Kağıthane Sadabad sahnelerinde 35 farklı lise grubunun hazırladığı oyunlar sahnelendi.

Genç Günler boyunca tiyatromuzun usta sanatçı, yazar ve yönetmenlerinin katıldığı atölye çalışmalarında gençlere uygulamaya yönelik eğitimler verildi.

ibbgencgunler_konser1.jpg

Atölye çalışmalarında Simel Keçicioğlu, Nihat Alpteki, Bülent Sezgin, Şahine Hatipoğlu, Bülent Emin Yarar, Deniz Talay, Pelin Elcik Yorgancıoğlu, Müge Gürman gibi usta isimler gençlerle bir araya geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.