İBB Şehir Tiyatroları...23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI “ELMA KURDU KIRTIK” OYUNUYLA KUTLUYOR

İBB Şehir Tiyatroları...23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI’NI “ELMA KURDU KIRTIK” OYUNUYLA KUTLUYOR

İBB Şehir Tiyatroları’nın yeni çocuk oyunlarından Elma Kurdu Kırtık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocuklarla buluşuyor.

Salgının başından beri “Salondan Yayın” adıyla online olarak düzenlenen onlarca etkinliğin bir devamı olarak Elma Kurdu Kırtık, İBB Şehir Tiyatroları Youtube hesabından 23 Nisan 2021 tarihinde saat 15:00’te online olarak yayınlanıyor.

Sezon boyunca beğeniyle izlenen B. Çağatay Çakıroğlu ve Ö. Barış Bakova’nın yazıp B. Çağatay Çakıroğlu’nun yönettiği Elma Kurdu Kırtık oyununda Elyesa Çağlar Evkaya ve Seda Çavdar rol alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın 35 yıl boyunca aralıksız olarak düzenlediği Çocuk Şenliği, COVID-19 pandemisi nedeniyle bu yıl sahnelerimizde çocukların katılımıyla yapılamıyor.

İBB Şehir Tiyatroları olarak gelecek yıl dopdolu bir çocuk şenliği programıyla çocuklarla bir arada olmayı hayal ediyoruz.

Elma Kurdu Kırtık (4-7 Yaş)

Zamanın birinde çok yaşlı kocaman bir elma ağacı varmış. Rüzgarda tatlı tatlı sallanan bu ağaç, çevresindekilere gölge yapar onları güneşten korurmuş.

İnsanlar o ağaçtan güzel elmalar toplar sevdiklerine dağıtırmış. Sadece insanlar mı?

Hayvanlar da çok severmiş bu ağacı, hatta bir çoğunun evi bu ağaçmış.

Karıncalar, arılar, kelebekler, çekirgeler, kuşlar... Hepsi bu ağaçta birlikte yaşar, şarkılar söylermiş.

İşte Elma Kurdu Kırtık da bu ulu elma ağacında yaşarmış.

Kırtık, bir gün hayal ettiği mükemmel elmayı bulmak için yola koyulmuş.

Sahip olduklarının değerini bilmeyen, arkadaşlarını ve komşularını hor gören Kırtık bu yolculukta mükemmel elmaya ulaşmak yerine çok daha kıymetli bir şeyin farkına varmış...

B. Çağatay Çakıroğlu ve Ö. Barış Bakova’nın yazıp B. Çağatay Çakıroğlu’nun yönettiği oyunda; Elyesa Çağlar Evkaya ve Seda Çavdar rol alıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.